Activități pentru sensibilizarea, conștientizarea și prevenirea Violenței în Familie

by Alina Barbu

Prima activitate din cadrul acordului de parteneriat semnat intre cele 3 entitati (GASPC ARAD, BPW  Arad, Colegiul tehnologic de industrie alimentara Arad) a fost ”Activitati comune in vederea sensibilizarii,constientizarii si prevenirii situatiilor de violenta in familie”, la care au participat elevi din clasa a 11-a D si a 10-a A, alaturi de profesori din cadrul liceului in data de 19 aprilie 2018. Astazi, la a doua activitate din cadrul acordului de parteneriat, au fost invitati sa participle elevii claselor 9C, 10A, 10C, alaturi de profesorii: Carmen Calinescu, Monica Ioncu, Viorela Simedru.

Despre proiect:

Dana SAS, presedinte BPW Arad: ”Pe scurt, BPW Arad este membru in reteaua VIF (http://violentaimpotrivafemeilor.ro/, http://violentaimpotrivafemeilor.ro/membri-actuali/). Proiectul acesta, in care suntem parteneri cu DGASPC Arad si Colegiul tehnologic de Industrie Alimentara , parteneriat cu tema Violentei in familie,  l-am facut la initiativa mea, pentru ca am participat la proiectul international CHILD MARRIAGE (eu facand parte in perioada 2014-2017 din board-ul  de proiecte al BPW International) si la Congresul Federatiei Europene BPW din 2016 din Elvetia (congresul se organizeaza din 3 in 3 ani).

La acest congress, eu am prezentat lucrarea despre “Mamele minore din Romania-copii fara copilarie”. La nivel international s-a initiat in martie 2018 un taskforce CHILD MARRIAGE din care si eu fac parte, ca reprezentant al Federatiei BPW din Europa.”

La dezbaterea din 19 aprilie si 23 mai 2018, BPW Arad a fost reprezentat de catre dnele: Dana Sas (presedinte ), Dorina Rosu (casier), Marieta Gavra (membra).

Din partea Colegiului Tehnologic de Industrie Alimentara, la organizarea evenimentului si implementarea parteneriatului participa: Iulia GHINGA (director), Lavinia POP (director adjunct), Mihaela Bercea (profesor consilier/ scolar CJARE ARAD).

La dezbatere, DGASPC Arad a fost reprezentata de dna Mihaela CODREANU si dna Crina STAN.

Facebook Comments