Acţionarii de la Astra Călători vor şi ei măcar un echipament de Miculaş

by Florian Popa

În ultima vreme îl vedem tot mai des pe acţionarul majoritar al celor de la Astra Călători, Valer Blidar, sărind în sprijinul celor de la UTA, ba cu câteva mii de euro, ba cu un rând echipament. Un gest demn de toată lauda, chiar dacă ar putea să fie făcut din considerente de imagine, ca să arătăm la arădeni cum sprijină Astra Călători, şi patronul Valer Blidar, sportul din oraş, motiv pentru care, nu-i aşa, ce bine ar fi să ne facă vreo şase tramvaie, de 8,7 milioane de euro.
Noi, oricum, îl felicităm pe Valer Blidar pentru iniţiativa de a sprijini UTA, numai că postura de Mecena al fotbalului naşte şi nemulţumiri în rândul unei categorii din Arad. Adică, în categoria „acţionari ai firmei Astra Vagoane Călători“. Fiindcă Valer Blidar nu e singurul acţionar al firmei. Mai există şi alţii care aşteaptă cam de multicel să simtă şi ei că merge firma Astra Călători aşa de bine precum se laudă „majoritarul“ Valer Blidar.
Pe unul dintre acţionarii minoritari i-a auzit şopârlica noastră zilele trecute revoltându-se împotriva actelor de caritate făcute de Valer Blidar, în timp ce acţionarii firmei au buzele umflate, de cât de bine merge activitatea. Chiar dacă e iubitor de fotbal şi de UTA, spre deosebire de Valer Blidar, care a declarat că nu le are cu fotbalul, unul dintre acţionarii Astrei Călători a fost auzit strigându-şi nemulţumirea faţă de faptul că firma sau majoritaul Blidar au bani de UTA şi de echipamente, dar de dividende la acţionari de trei ani de zile nu s-au găsit bani. N-a sunat nimeni, nici de la firmă, nici de la Poştă, să meargă şi acţionarul nostru să ridice cinci, zece, o sută de milioane, cum ridica până în 2009-2010.
Acţionarul firmei Astra Vagoane Călători se plângea că nici măcar n-a fost invitat la chermezele de final de an organizate (şi pe banii lui) la Astra Vagoane Călători, deşi se vorbea că acele chefuri sunt pentru firmă, fiind prezenţi şi angajaţii, dar pentru proprietari (şi acţionarii mici sunt proprietari) n-a mai fost loc. Omul nostru spera măcar la o tură cu Imperio, când cei de la Astra Călători ne-au făcut o aroganţă, nouă, celor care plătim creditul de 8,7 mili­oane de euro, şi au scos tramvaiul în probe, deşi licitaţia nu e finalizată. Nici la ture nu l-a chemat asociatul său Blidar. Sau măcar un rând de echipament de la UTA spera să primească şi acţionarul nostru, o pereche de mănuşi, o căciulă, ceva de frig, că a venit iarna, dacă tot e pusă firma şi acţionarul majoritar pe fapte mari. Nimic din toate acestea. De multe s-a mai plâns acţionarul de la Astra Călători, iar şopârla a ascultat o bună bucată de vreme, până ce omul a trecut la chestii SF, sperând să ajungă la mondialele de anul viitor din Brazilia, dacă tot are Astra Călători contracte de un 100 de milioane de euro în ţara lui Pele. Spera omul că ar fi o dovadă de respect pentru acţionarii mai mici. Chestii de SF, vorba şopârlicii.

Facebook Comments