Zece străini au încercat să treacă ilegal frontiera, prin Nădlac

by Florian Popa

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat zece cetăţeni din Nepal și Sri Lanka care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.
În data de 07.06.2023, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, în vârstă de 26, respectiv 22 de ani, unul în calitate de șofer, iar celălalt ca pasager al unui autoturism marca BMW, înmatriculat în România.
În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului. Astfel, în mijlocul de transport au fost descoperiţi, ascunşi în portbagaj și pe bancheta din spate a acestuia, cinci cetățeni străini.
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 22 și 42 de ani, care au intrat legal în ţara noastră în baza documentelor personale.
Tot în cursul zilei de ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean belarus, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Polonia. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, containere metalice, pentru societăți comerciale din Germania.
În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul destinat mărfurilor, printre bunurile transportate, alți cinci cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Nepal, care intenționau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși,urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments