Ex-utistul Miculescu este în lotul preliminar pentru EURO 2023, lipsește arădeanul Rareș Pop!

by Sorin Haut

Naționala României U21 va participa în luna iunie la Campionatul European, turneu găzduit de țara noastră și Georgia. Tricolorii fac parte din Grupa B, alături de Spania, Ucraina și Croația. Selecționerul Emil Săndoi a trimis convocări pentru 27 de jucători. Printre ei se află și David Miculescu, fostul mijlocaș ofensiv al UTA-ei, transferat în august 2022 la FCSB pentru suma record de 1,7 milioane de euro. Nu însă și Rareș Pop, deși talentatul junior al UTA-ei a impresionat în acest sezon. Chiar Daniel Pancu a rămas plăcut surprins de Pop, care în tricoul naționalei U20 a confirmat în amicalele cu Italia și Polonia, de la Arad. Prestațiile bune păreau să îl propulseze spre Europeanul de tineret din această vară, dar iată că Săndoi s-a făcut că nu îl vede. Dacă ar fi să comparăm prestațiile celor doi, Pop îi ia clar fața lui Miculescu, rezervă și cu evoluții șterse la FCSB. În schimb, Pop a fost protagonist pentru UTA, aducându-și un aport important cu patru pase decisive și patru goluri (trei în campionat și unul în Cupă) pentru roș-albi, în Superliga.

Va primi juniorul utist cel mai frumos cadou chiar de ziua sa?!

Poate dacă era jucător la FCSB, Farul sau CSU Craiova era remarcat și convocat, căci altfel nu ne explicăm de ce un asemenea talent nu este cooptat la naționala de tineret. Totuși, lotul care va face deplasarea în cantonamentul din Italia va suferi modificări în funcție de convocările de la prima reprezentativă, iar în componența finală pentru EURO 2023 ar mai putea apărea nume noi. Lotul final va fi anunțat pe 14 iunie, exact data când Rareș Pop ar putea primi un frumos cadou la împlinirea vârstei de 18 ani.

Lotul preliminar convocat:

PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Otto Hindrich (Kisvarda / Ungaria);

FUNDAȘI: Alexandru Pantea (FCSB), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Mihai Lixandru (FCSB), Marco Ehmann (EN Paralimniou / Cipru), Victor Dican (FC Botoșani), Radu Drăgușin (Genoa / Italia), Andrei Borza (Farul), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi);

MIJLOCAȘI: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Dragoș Albu (U Craiova 1948), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Constantin Grameni (Farul), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), David Miculescu (FCSB), Adrian Mazilu (Farul), Valentin Mihăilă (Parma / Italia), Octavian Popescu (FCSB), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Vlad Pop (U Craiova 1948);

ATACANȚI: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul).

Programul „tricolorilor” înainte de EURO 2023

Tricolorii vor efectua vizita medicală și se vor reuni pe data de 2 iunie, la București, unde se vor pregăti până pe 5 iunie, când este programată plecarea către Italia pentru un stagiu de pregătire de 7 zile. Tricolorii vor reveni în cantonament pe 14 iunie, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, unde se vor pregăti pe toată perioada Campionatului European. România va găzdui meciurile din Grupa B (la București) și Grupa D (la Cluj-Napoca), în timp ce Grupele A și C se vor juca în Georgia. Tricolorii U21 vor disputa toate meciurile din faza grupelor pe Stadionul Steaua.

Grupele de la EURO 2023:

GRUPA A: Georgia, Portugalia, Belgia, Țările de Jos

GRUPA B: ROMÂNIA, Spania, Ucraina, Croația

GRUPA C: Cehia, Anglia, Germania, Israel

GRUPA D: Norvegia, Elveția, Franța, Italia

Programul grupei B:

Miercuri, 21 iunie

19:00 Ucraina – Croația (Stadionul Giulești, București)
21:45 România – Spania (Stadionul Ghencea, București)

Sâmbătă, 24 iunie

19:00 România – Ucraina (Stadionul Ghencea, București)
21:45 Spania – Croația (Stadionul Giulești, București)

Marți, 27 iunie

21:45 Croația – România (Stadionul Ghencea, București)
21:45 Spania – Ucraina (Stadionul Giulești, București).

Facebook Comments