Primăria Secusigiu a câștigat un proiect pe fonduri europene, pentru reabilitarea școlii mici din Sânpetru German

by Andreea Radu

Primăria Secusigiu a mai câștigat în ultima lună două proiecte de fonduri europene, ambele pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Un prim proiect se referă la informatizarea primăriei, dotarea cu calculatoare noi, software, programe pentru plata online a taxelor locale, pentru depunerea documentațiilor și obținerea avizelor și autorizațiilor online.

Cel de-al doilea proiect, cu o finanțare mult mai mare, se referă la extinderea și reabilitarea școlii mici din Sânpetru German, proiect în valoare de 1.341.953,62 lei.

„Ministerul Dezvoltării a aprobat în ultima lună două proiecte, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru comuna noastră. Este vorba despre un proiect privind extinderea și reabilitarea școlii mici din Sânpetru German, în valoare de 1.341.953,62 lei. Al doilea proiect câștigat de comuna Secusigiu pe PNRR este cel privind informatizarea primăriei, dotarea cu calculatoare noi, software, programe pentru plata online a taxelor locale, pentru depunerea documentațiilor și obținerea avizelor și autorizațiilor online“, spune primarul Gheorghe Grad.

Licitația pentru căminul din Sânpetru German se apropie de final

În acest moment, sunt două proiecte importante scoase la licitație de către Compania Națională de Investiții: sala de sport din Secusigiu și căminul cultural din Sânpetru German. Ambele sunt în faza de licitație și se speră ca până la sfârșitul anului să fie desemnat câștigătorul. „Avem două licitații extrem de importante pentru care așteptăm rezultatele, de la CNI. Cea mai avansată este licitația pentru sala de sport, unde s-au depus ofertele în noiembrie și este în faza de evaluare, urmând să se anunțe câștigătorul. De asemenea, la căminul cultural din Sânpetru German, depunerea ofertelor s-a încheiat în 8 decembrie și așteptăm evaluarea. Sperăm ca până la sfârșitul anului, dacă nu sunt probleme, să avem câștigători la ambele licitații, astfel încât anul viitor, când vremea va permite, să demarăm lucrările“, spune primarul Gheorghe Grad.

Pregătiri pentru iarnă

Primăria Secusigiu a achiziționat o lamă de deszăpezire, pentru a dota buldoexcavatorul achiziționat recent, cu fonduri de la bugetul local. „A sosit lama pe care am achiziționat-o pentru buldoexcavator. Atunci când am cumpărat utilajul multifuncțional, am spus că-l vom folosi și la acțiunile de deszăpezire, ceea ce ne va ajuta să economisim fonduri de la buget, bani pe care an de an îi plăteam unor firme pentru acest serviciu. Pentru bugetul de anul viitor, voi propune achiziționarea unui tractor cu remorcă și vrem să achiziționăm și o lamă pentru acel tractor, ca să putem acoperi nevoile întregii comune cu utilajele noastre. În plus, tot pentru anul viitor, dorim să achiziționăm un tocător de crengi și vom aduna inclusiv de la cetățeni resturile vegetale, rezolvând astfel o problemă care dă mari bătăi de cap oamenilor în fiecare toamnă“, spune Grad.

 

Facebook Comments