Balint, frustrat și dezamăgit după egalul cu Rapid: „Fotbalul și-a arătat fața nedreaptă cu noi”

by Sorin Haut

UTA a fost la câteva secunde de o victorie importantă cu Rapid ce ar fi scos-o din zona direct retrogradabilă până la anul și le-ar fi făcut suporterilor sărbători ceva mai liniștite. S-a încheiat 1-1 și arădenii rămân pe locul 15, la egalitate de puncte (19) cu U. Cluj, dar golaveraj inferior. Laszlo Balint a fost extrem de afectat la finalul disputei, găsindu-și cu greu cuvintele. „Suntem mai mult decât dezamăgiți, mai mult decât frustrați, am fost la câteva secunde de o victorie extrem de importantă pentru noi, o adevărată gură de oxigen. Pentru noi, pentru suporteri, chiar îmi este foarte greu să vorbesc după acest joc. Pentru noi fotbalul și-a arătat fața nedreaptă, pentru că meritam cu prisosință să câștigăm acest joc. Băieții au fost admirabili, și-au lăsat și ultimul strop de energie pe teren, au lăsat totul acolo. Vin dintr-un vestiar în care sunt lacrimi de frustrare, de furie. E un moment greu de gestionat, foarte frustrant tot ce s-a întâmplat. E un punct care, din păcate nu ne ajută în clasament, dar ne ajută la moral…”, a spus antrenorul „roș-albilor” după remiza cu Rapid. UTA – Rapid s-a jucat pe un „câmp de cartofi”, terenul de la Arad fiind cu  siguranță cel mai prost din țară în această perioadă a anului. Adrian Mutu a spus răspicat după meci că astfel de suprafețe de joc nu ar trebui să existe în anul 2022 în prima ligă din România.

Exasperat de starea gazonului: „Singura soluție ar fi să schimbăm stadionul…”

Dacă înainte de meci, Laszlo Balint nu a vorbit prea mult despre gazonul cu probleme de pe „Francisc Neuman”, la finele disputei a dat și el vina pe condițiile proaste de la Arad:  „Sunt de acord cu Mutu, dar ce putem face? Singura variantă e să schimbăm stadionul și nu vreau asta. Eram antrenor aici când a fost inaugurat stadionul și au fost probleme de la primul meci. Nu m-am plâns niciodată, nu m-am ascuns în spatele unei scuze, că se pierd puncte din cauza gazonului. Spun doar atât, dacă s-ar face statistică la meciurile jucate de UTA acasă, s-ar spune că echipa a controlat jocul și, din păcate, de prea multe ori s-au pierdut puncte importante. De multe ori, meciul a fost un sport de luptă și atunci cred că trebuie să fie un mare semn de întrebare. Repet, nu acuz pe nimeni, nu îmi caut scuze sau alibiuri legate de starea terenului, dar și pentru noi e fustrant”,a subliniat Balint.

Vacanță de doar două săptămâni, apoi cantonament în Antalya

Utiștii intră de astăzi într-o vacanță de doar două săptămâni. „Băieții vor avea vacanță scurtă, noi ca staff și cu conducerea încercăm să găsim cele mai bune variante pentru lot. Pe 2 ianuarie seara, jucătorii vor fi la Arad, pe 3 dimineața facem vizita medicală, iar pe 4  plecăm în Antalya. Acolo ne vom antrena în condiții climatice mai blânde și vom juca două meciuri amicale. Pe 14 ne întoarcem și ne pregătim pentru meciul care se anunță o adevărat finală (n.a. în deplasare cu FC U Craiova). Primul test din Turcia îl jucăm cu amical cu TSV Munchen 1860 (n.a. locul 6 din liga a treia germană), nu am stabilit al doilea. Avem un plan bine stabilit și nu am acceptat să ne abatem de al el, data pentru al doilea amical e 13”, a mai precizat Gyuszi Balint. (foto: prosport)

Facebook Comments