Apple va lansa un film cu Will Smith, în ciuda scandalului de la Oscar

by Andreea Radu

La mai puțin de un an de la scandalul provocat de palma dată de Will Smith la gala premiilor Oscar, Apple a anunțat luni că va lansa în decembrie noul său film „Emancipation”, cu actorul în rolul principal, potrivit hotnews.ro.
Profesioniștii de la Hollywood mizau pe o amânare a acestui film istoric despre sclavie, din cauza scandalului generat de Smith când l-a pălmuit în martie anul trecut pe gazda Oscarurilor, comediantul Chris Rock. O scăpare condamnată pe scară largă, care i-a adus o interdicție de 10 ani la ceremonie.
În ciuda controversei, Apple va lansa „Emancipation” în cinematografele din SUA pe 2 decembrie, înainte de a-l lansa pe platforma de streaming Apple TV+ în săptămâna următoare.
Această sincronizare permite companiei să nominalizeze filmul la viitoarele Oscaruri, imediat după ce a devenit prima platformă de streaming care a câștigat premiul pentru cea mai bună imagine la ultima ceremonie pentru lungmetrajul „CODA”.
Smith a păstrat liniștea de la ultima ediție a premiilor Oscar, când a câștigat premiul pentru cel mai bun actor pentru interpretarea sa din „Metoda Williams”, la câteva minute după ce l-a pălmuit pe Chris Rock, care ironizase alopecia soției sale Jada Pinkett Smith.
Fostul „Fresh Prince of Bel-Air” și-a cerut scuze public la scurt timp după incident. În iulie, el a postat, de asemenea, un videoclip pe rețelele de socializare care sugera o întâlnire cu comediantul.
Actorul în vârstă de 54 de ani a demisionat de la Premiile Academiei de Film. Academia i-a interzis accesul la ceremonie timp de 10 ani, dar nu există niciun motiv pentru care să nu fie nominalizat în competiție. Oscarul pentru cel mai bun actor nu i-a fost retras în ciuda scandalului.
În „Emancipation”, joacă rolul unui sclav fugar în mlaștinile din Louisiana, în speranța de a ajunge în Țara Nordului, care însemna libertate pentru afro-americanii din America secolului al XIX-lea.

Facebook Comments