Utistul Miculescu, MVP cu Finlanda: „assist” și gol în victoria României U21!

by Sorin Haut

Reprezentativa de fotbal Under-21 a României a învins dramatic echipa similară a Finlandei , cu scorul de 2-1 (0-1), vineri seara, într-un meci amical desfăşurat pe Stadionul Naţional ”Arcul de Triumf” din Bucureşti. Oaspeţii au deschis scorul în finalul primei reprize, prin Anssi Suhonen (41), cu un şut din careu, la centrarea lui Rale, dar tricolorii au reuşit să întoarcă rezultatul în ultimele minute ale partidei, punctând prin Daniel Birligea (87), cu un şut din colţul careului mic, din pasa lui David Miculescu, utistul marcând golul victoriei (90+1), cu un lob peste portar, după o eroare a nordicilor. Decarul „Bătrânei Doamne”, intrat pe teren la mijlocul reprizei secunde, a fost MVP-ul meciului din această seară, cu pasă decisivă și gol.

Intrat în repriza a doua, Miculescu a adus victoria în minutul 90!

Echipa României va juca un nou meci amical pe 29 martie, contra echipei Marocului, la Rabat (ora 17:00). România şi Georgia vor găzdui turneul final al Campionatului European Under-21 din 2023, ambele echipe fiind calificate direct din postura de organizatoare. „A fost un meci greu, cu o echipă care a jucat foarte bine. Suntem bucuroși că s-a terminat cu bine și am reușit în această seară victoria. Este un sentiment plăcut că am reușit să marchez și să câștigăm, toți jucătorii sunt importanți, nu contează dacă suntem titulari sau intrăm de pe bancă, important e să ajutăm echipa. Este o diferență, un meci amical nu se compară cu unul oficial, dar până la urmă suntem profesioniști, luăm fiecare meci în serios, acesta este un lucru bun”, a declarat David Miculescu la finalul disputei, la flash-interviuri.

România a inceput testul cu Finlanda în formula: 12. Mihai Popa – 5. Tudor Telcean, 6. Vladimir Screciu (căpitan), 22. Ricardo Farcaş, 20. Andres Dumitrescu – 10. Alexandru Cîmpanu (18. David Miculescu, 67), 13. Andrei Mărginean (8. Dragoş Albu, 67), 14. Victor Dican (21. Constantin Grameni, 46), 7. Claudiu Petrila – 9. Jovan Markovic (15. Daniel Birligea, 67), 19. Ianis Stoica (11. Ştefan Baiaram, 77).

Facebook Comments