Locuitorii mai multor străzi din Micălaca se revoltă împotriva Primăriei, care permite construirea unor blocuri între case

by Adrian Pavel

Redacția Live Arad a primit o scrisoare din partea locuitorilor de pe străzile Păstorului, Lipovei, Podgoriei și Amurgului, din cartierul Micălaca, în cadrul căreia își arată nemulțumirea față de construirea unor blocuri între case.

Considerăm inoportun faptul că un dezvoltator ar dori să construiască locuințe colective cu regimul de înălțime P+2E, P+2E+M și P+3E+M, într-o zonă în care acum nu există decât case în împrejurimi și teren gol!

Aproape 100 de locuitori din zonă am sesizat deja Primăria că aceste construcții se află în spatele curților caselor de pe strada Păstorului. Așa cum a precizat presa locală Primăria se dovedește „simplu intermediar care a trimis plângerea la inițiatorul PUZ-ului și le-a redirecționat apoi răspunsul oferit de arhitectul Stancu Ioan, care consideră că nu este o problemă de legalitate din moment ce terenul pe care se dorește ridicarea acestor construcții intră în categoria de intravilan.”

Nu insistăm pe aspectul de legalitate, știind că Aradul a suferit la acest capitol în ultimele decenii, fiind ridicate construcții în condiții cel puțin dubioase.

Ceea ce dorim să subliniem este neoportunitatea unor astfel de blocuri. Nu doar în Micălaca ci și în alte cartiere din oraș (Grădiște, Aradul Nou etc)!

Mai mult decât atât, un argument important este că sumele investite de locuitorii din zonă pentru a avea intimitate și a beneficia de liniște pe strada noastră vor fi practic anulate de către noua „investiție” de blocuri. Nu se poate ca drepturile proprietarilor existenți să fie încălcate de către cei care vor să facă un profit ușor“, se arată în scrisoare.

Scrisoare deschisă catre consilierii locali

Facebook Comments