UPDATE Emoţii pe semicerc! Crişul ratează debutul în Liga Florilor, din cauza COVID-19!

by Sorin Haut

UPDATE: Cinci dintre handbalistele nou promovatei Crişul Chişineu Criş şi un membru al staff-ului au ieșit pozitivi la testul efectuat pentru Covid, așa că managerul secției de handbal, Lucreția Vartolomei-Cășuțiu a făcut deja toate formalitățile pentru amânarea meciului din prima etapă a Ligii Florilor, cel de joi, de la Ploiești, cu CSU Cluj-Napoca. Direcția de Sănătate Publică nu a putut face ancheta la timp, în așa fel încât fetele sănătoase să se poată, deplasa, totuși la Ploiești. Probleme asemănătoate sunt şi la HC Zalău, care se confruntă şi ea cu cazuri de Covid, anunţând FRH că nu se prezintă la turneul de la Ploieşti. Rămâne să vedem ce va decide Federaţia, în contextul în care se pune şi problema pierderii meciurilor la „masa verde”, conform celor de la handbalmania.ro, dacă adversarele prezintă teste negative. De urmărit.

Se amână meciul cu „U” Cluj, sau Crişul pierde cu 10-0?!

„Echipa de handbal feminin a Clubului Sportiv Universitatea trebuia să joace joi, 15 octombrie, de la ora 10:15, în compania celor de la ACS Crișul Chișineu-Criș, însă formația arădeană a anunțat oficial că este în imposibilitatea de a se deplasa la turneu si de a disputa prima etapă din cauza infectăriilor cu virusul Sars-Cov2 din cadrul echipei. Așadar meciul din data de 15.10.2020 nu va mai avea loc. Vom anunța în perioada următoare dacă echipa noastră va câștiga acest meci cu 10-0 conform regulamentelor FRH sau meciul se va rejuca la o dată stabilită ulterior”, este reacţilor celor de la CS Universitatea Cluj.

Ştire iniţială: 

Crișul Chișineu Criș debutează joi în Liga Florilor, iar emoțiile primului meci în elită sunt destul de mari. Cu un nou antrenor şi cu o serie de jucătoare sosite la echipă în vară, nou promovata se confruntă, la fel ca restul competitoarelor, cu cu problema lipsei de meciuri amicale. Prima adversară a chişoancelor este Universitatea Cluj – formaţie cu ani buni la nivel primei ligi – meci programat în a doua zi a turneului de la Ploieşti, de la ora 10:15. Narcis Cîtu, noul tehnician al formaţiei de pe Criş, are o experiență de 13 ani, perioadă în care a pregătit diferite naționale de juniori, fie ca „principal” sau „secund”. Cea mai importantă performanță a obținut-o în 2016 cu „tricolorii” Under 18, la Europenele din Georgia, când s-a situat pe primul loc. În vară s-a despărțit de CNE Sighișoara și a optat pentru Crișul.

Lotul Crișului este format din următoarele jucătoare: Reka Tamas, Anna Ivanenko, Daiana Gaiu, Sabine Klimek, Cornelia Vrabie, Roxana Boldor, Diana Șamanț, Jessica Snakovszki, Andreea Nastasă, Nicoleta Pășălan, Carina Ciui, Bianca Cherecheși, Andreea Taivan, Milica Golusin, Loreana Horge, Alexandra Haidu, Simina Vezentan şi Andriyana Naumenko. Echipa a efectuat ieri teste Covid, iar astăzi se vor primi rezultatele, pentru a vedea dacă se pleacă în efectiv complet sau nu. Vă reamintim că Liga Florilor, prima divizie de handbal feminin a ţării, debutează la Ploieşti, cu meciurile primei etape, disputate sub forma unui turneu de două zile.

Runda inaugurală mai propune meciurile: Rapid Bucureşti – CSM Slatina, miercuri, ora 10:15; CSM Galaţi – Gloria Bistriţa, miercuri, ora 13; HC Zalău – Minaur Baia Mare, miercuri, ora 15;45; Gloria Buzău – CSM Bucureşti, miercuri, ora 18:30; Dacia Mioveni – Măgura Cisnădie, joi, ora 13; Activ Prahova Ploieşti –  Dunărea Brăila, joi, ora 15;45; SCM Craiova – SCM Râmnicu Vâlcea, joi, ora 18;30.

Facebook Comments