Cum combatem acarienii

by Cristian Dobre

Sfaturi pentru a combate acarienii. Una din două persoane cu alergii este alergică la acarieni. Profitați de aceste prime zile însorite pentru a vâna acarienii de acasă. Vă explicăm cum să faceți.

Dacă această alergie face ravagii pe tot parcursul anului, există totuși perioade în care simptomele sunt mai importante, mai ales când se sta mult la domiciliu, iar ferestrele stau ult timp închise, ceea ce promovează înmulțirea acarienilor.

Profitați de aceste zile frumoase, pentru a vă aerisi zilnic casa cel puțin 30 de minute. Un gest care ar trebui să devină un obicei, chiar și atunci când zilele sunt mai răcoroase.

Instalați un higrometru pentru a verifica dacă nivelul de umiditate din interiorul casei dvs. nu depășește 50%.

Sfaturi pentru a combate acarienii

Nu uitați să vă schimbati așternutul în mod regulat, o dată pe săptămână la 60°C și păturile sau plapumele o dată pe lună.

Alege lenjerie sintetică (fără pene, fără lână). Și când vă schimbați cearsaful de saltea, alegeți un material care este mai „respirabil” și în care este mai dificil pentru acarienii să se cuibărească.

Spălați perdelele, pernele, fetele de perne în mod regulat la 60°C.

Preferati podelele fara covoare în care acarienii, acesti micro-păianjeni care măsoară între 0,2 și 0,4 mm, adoră să se reproducă. Nu uitați niciodată că acarienii se hrănesc în principal cu resturi alimentare, mucegai și mărar. Și se stabilesc unde găsesc ceva de mâncare.

Nu lăsați animalul dvs. de companie să intre în camera.

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments