Utilizări neașteptate ale untului

by Adrian Topor

Utilizări neașteptate ale untului. În afară de utilizarea untului în prepararea alimentelor, acesta ascunde câteva utilizări speciale pe care puțini le cunosc.

Untul se obține bătând smântâna extrasă din lapte. Pentru a obține un kilogram de unt, ai nevoie de aproximativ 20 de litri de lapte integral. Operația este adesea efectuată după ce crema a ajuns la maturitate timp de 2 zile, ceea ce îi dezvoltă aroma.

Datorită cantității mari de acid gras saturat prezent în unt, acesta trebuie consumat cu moderație. Dacă aveți unt suplimentar, iata ce puteți face cu acesta.

1. Utilizări neașteptate ale untului. Masca de par

Untul poate fi folosit ca mască hidratantă pentru păr. După aplicarea untului pe păr, trebuie lăsat să acționeze și după 20 de minute, se clătește. Este o mască care poate fi folosită și pe față sau corp, ajută la hidratare.

2. Conservează mâncarea

Untul este un bun conservant pentru anumite alimente, în special brânză și ceapă. Ar trebui să puneți un strat ușor de unt pe aceste alimente și să il lăsați să se răcească. Această minunată tehnică împiedică formarea mucegaiului și, astfel, se pot consuma aceste alimente mai mult timp.

3. Utilizări neașteptate ale untului. Elimină mirosul de pește

Când gătiți și curățați peștele, mirosul rămâne adesea pe mâini câteva ore sau chiar zile. Pentru a-l îndepărta rapid și ușor, puteți freca puțin unt pe mâini și apoi clătiți cu apă și săpun.

4. Lubrifiază

Dacă aveți un inel lipit pe deget, puneți puțin unt în jurul bijuteriei. Inelul va fi îndepărtat foarte repede și nedureros. Pentru cei care nu pot înghiți pastilele, untul este un adevărat aliat. Tabletele trebuie frecate cu puțin unt și astfel vor aluneca mai ușor. Untul poate înlocui și uleiul pentru a rezolva problema ușilor care scartaie. Trebuie să frecați puțin unt pe balamale și zgomotul neplăcut va dispărea.

5. Îndepărtează lipiciul și guma de mestecat

Dacă aveți lipici, gumă de mestecat sau ceară pe piele sau păr, folosiți unt. Frecați-l apoi clătiți-l cu apă și săpun. De asemenea, untul îndepărtează guma de mestecat care v-a ramas blocata pe păr. Pur și simplu, punând o bucată mică de unt pe ea.

6. Sculptura

Untul poate fi folosit în arte la realizarea sculpturii. Există mulți artiști care fac opere de artă din unt.

7. Utilizări neașteptate ale untului. Faceți pielea să strălucească

Pantofii, centurile sau gențile de piele pot fi îngrijite cu unt. Trebuie doar să freci puțin unt pe ele și vor străluci imediat.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments