Curăță bijuteriile cu bere

by Cristian Dobre

Curatati bijuteriile cu bere! Da, este ciudat să pui bijuterii din aur într-un pahar de bere blonda, dar este pentru o cauză bună! Ai niște bijuterii murdare și nu le porți pentru că și-au schimbat culoarea de-a lungul anilor și acum arată vechi? Este păcat, pentru că vă puteți reînvia cu ușurință bijuteriile din aur cu acest simplu truc. Tot ce ai nevoie este: bijuteriile tale, puțină bere și o cârpă curată.

Oxidare

Să începem! Bijuteriile din argint răspund la substanțe de mediu precum aerul, apa și praful. Le face să fie inchise la culoare. În mare parte, oxigenul le face mai întunecate, iar apa provoacă coroziunea. Numim acest proces oxidare. Bijuteriile din aur pur nu se pot oxida. Dar aurul pur este prea versatil pentru a se face bijuterii.

Curatati bijuteriile cu bere! Diamant si argint

Știați că bijuteriile, cum ar fi inelele cu diamante (sau strasurile) pot să-și recapete strălucirea dacă le periați cu o periuță de dinți moale și cu o pastă de dinți? Puteți să o faceți și cu bijuteriile dvs. din argint. Apoi, clătiți bijuteria cu apă și lăsați-o să se usuce.

Bijuterii

Deoarece aurul pur este prea fragil pentru a fi folosit, bijuteriile din aur conțin de obicei cupru, nichel sau zinc acoperit cu placă de aur. Aceste materiale se oxidează, motiv pentru care aurul poate începe să arate puțin uzat.

Curatati bijuteriile cu bere! Soluția

Din fericire, soluția este destul de simplă și probabil că majoritatea oamenilor au deja acasă ingredientele necesare. Ai nevoie de un pahar de bere. Pur și simplu așezați-vă bijuteriile din aur într-un pahar sau bol umplut cu bere și lăsați-le să acționeze aproximativ 10 minute. După 10 minute, scoateți bijuteriile și uscați cu o cârpă curată. Vei vedea că bijuteriile tale strălucesc ca niciodată. Își vor recăpăta culoarea și aspectul inițial.

Vrei să vezi efectul berii asupra bijuteriilor tale? În videoclipul de mai jos, un bărbat încearcă acest truc și îți arată rezultatul!

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments