UTA – Dunărea Călăraşi, primul semnal în lupta la promovare

by Sorin Haut

Sâmbătă, de la ora 13 (direct Digi Sport, Romtelekom şi Look), pe stadionul „Motorul”, UTA începe un nou campionat în Liga a II-a, la finalul căruia suporterii visează din nou ca favoriţii să promoveze, deşi la nivel oficial nimeni din cadrul clubului nu vorbeşte de aşa ceva. Antrenorul Laszlo Balint e încrezător şi mulţumit de ce are la dispoziţie, probabil mai puţin de terenurile de joc şi antrenament.

„Avem un prim 11 aproape conturat. I-am atenționat pe băieți că nu suntem foarte mulți din punct de vedere numeric, avem, practic, 20 de jucători de câmp valizi, nu e un lot foarte larg, dar toți cei care fac parte din el sunt soluții viabile sau foarte bune pentru nivelul ligii secunde. Toți trebuie să înțeleagă faptul că doar împreună putem face rezultate, dar cu o atitudine centrată în interesul echipei. Acesta e mesajul pe care îl întăresc zi de zi în fața băieților, deoarece suntem într-o barcă și toată lumea trebuie să vâslească în aceeași direcție”, spune Balint.

La Dunărea, antrenor secund a ajuns Cristi Todea, care îl ajută pe „principalul” Pustai, iar debutul se anunţă greu, împotriva unei foste prim divizionare, cu Honciu şi Bawab printre cei mai periculoşi adversari, Dunărea având în lot şi câţiva jucători împrumutaţi de la Dinamo. „Încerc să mă focusez pe echipa mea, dar e normal că Todea să vină la Arad și să își dorească să scoată cât mai mult dintr-un meci cu UTA. A fost jucător și antrenor aici, va avea un strop de ambiție în plus, dar până la urmă, meciul de sâmbătă se va rezuma la ce vom face noi”, conchide Balint.

Cert e că UTA are mare nevoie de un debut cu dreptul, sinonim cu o victorie, mai ales în etapa a doua se deplasează la Petrolul, într-un alt meci dificil al începutului de campionat.

 

Facebook Comments