Ingrediente :
- 500 gr ciuperci Pleurotus;
- 1 lingura otet balsamic;
- 1 lingura sos soia / 1 lingurita sare neiodata;
- 1 lingura ulei masline;
- 3 fire de usturoi verde;
- 1 lingura de cimbru uscat;
Mod de preparare :
- Se spala si curata ciupercile;
- Intr-un bol, se marineaza cu otetul balsamic, sosul de soia (sarea) si uleiul de masline; se lasa la frigider pentru cateva ore (eu, de regula, le pun la marinat de dimineata si le consum la pranz);
- Se incalzeste ulei intr-o tigaie si se toarna desupra ciupercile marinate; vor lasa apa si se gatesc pana cand scade apa si ciupercile se rumenesc usor;
- La sfarsit se amesteca cu usturoiul verde tocat si cu cimbru;
- Se pot servi alaturi de o salata verde cu de toate : salata, spanac, untisor, leurda;
Sursa: hranatate.ro
Facebook Comments