IONEL CIUPE VREA SĂ MUTE SPITALUL TBC LA BULCI

by Cosmin Mihuta

Astăzi, 7 aprilie 2016, de Ziua Mondială a Sănătății, Președintele ALDE Arad și candidatul la Primăria Arad, Ionel Ciupe, propune soluții necesare pentru problemele din sistemul sanitar cu care se confruntă de multă vreme municipiul. Concret, Ciupe are 3 propuneri pentru condiţii mai bune în spitalele din oraş:

  1. Transferarea Spitalului Municipal Arad la Primăria Municipiului Arad şi modernizarea unităţii medicale, prin atragerea de fonduri europene.
  2. Relocarea Spitalului de TBC la Bulci cu construirea unui nou pavilion.
  3. Transformarea actualului Spital TBC în în Spital Matern.

 

Ionel Ciupe:  “Pentru mine, și cred că pentru majoritatea arădenilor, pe primul loc este sănătatea și pe locul doi învățământul, educaţia. În domeniul sănătății, Aradul este din păcate codaș. De aceea am pentru Arad trei proiecte majore care să resusciteze sistemul sanitar actualmente strangulat. Pentru realizarea celor trei proiecte consider că putem accesa fonduri europene, completate într-o mică măsură de fonduri de la bugetul de stat și de la bugetul local. Mai exact, pentru modernizarea Spitalului Municipal (10-20% fonduri din bugetul local, 50% fonduri europene și 30% de la Ministerul Sătătății) – aproximativ 10 milioane de euro. Relocarea Spitalului de TBC la Bulci cu construirea unui nou pavilion – ar costa aproximativ 5 milioane de euro, iar modificările la noul spital TBC prin transformarea lui în Spital Matern – aproximativ 3 milioane de euro.”

Facebook Comments