PESTE 2600 DE MILITARI SI 360 DE MIJLOACE TEHNICE, LA PARADA DE 1 DECEMBRIE DIN BUCURESTI

by Florian Popa

Parada Militară Națională de 1 Decembrie organizată în Piața Constituției, la care au fost prezenți președintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș și alți reprezentanți ai instituțiilor statului, s-a încheiat, după aproximativ o oră în care au defilat peste 2.600 de militari și specialiști, cu 360 de mijloace tehnice.

Parada a fost urmărită de câteva mii de bucureșteni, printre care au putut fi observați foarte mulți tineri și copii. Printre cei prezenți s-au mai numărat foștii președinți Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, președintele PSD, Liviu Dragnea, copreședintele PNL Vasile Blaga, ofițeri ai Armatei Române, alți membri ai Guvernului, politicieni și reprezentanți ai instituțiilor statului, membri ai corpului diplomatic acreditat la București.

Efectivele care au defilat, peste 2.600 de militari și personal de securitate și siguranță publică cu 360 de mijloace tehnice, sunt din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Protecție și Pază, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Administrația Națională a Penitenciarelor și Poliția Locală București, precum și membri ai Asociației Tradiția Militară.

Militarilor români li s-au adăugat detașamente din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii și Turcia.
Comandantul paradei a fost generalul-maior Adrian Tonea, locțiitorul șefului Statului Major General, a doua funcție în ierarhia Armatei Române, acesta fiind unul dintre cei mai experimentați ofițeri români, cu mai multe misiuni în teatrul de operații din Afganistan.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments