LA LIPOVA A FOST INAUGURAT CEL MAI MODERN SPITAL DIN JUDET (FOTO)

by Cosmin Mihuta

Corpul de clădire principal al Spitalului Orăşenesc Lipova a fost reabilitat, investiţia totală fiind de 1,4 milioane lei, în beneficiul a 60.000 de locuitori de pe Valea Mureșului, cât deservește acest spital. La inaugurarea spitalului din Lipova au participat, pe lângă gazdele evenimentului, primarul Mircea Jichici, Dan Damian, consilier județean din Lipova și directorul spitalului, Sorin Rusu, secretarul de stat Dorel Săndesc, de la Ministerul Sănătății, deputatul Dorel Căprar, directorul DSP Arad, Laura Nicolescu, directorul CAS Arad, Gheorghe Domșa, și, nu în ultimul rând, cadre medicale din Lipova.

După o scurtă prezentare a investiției făcută de primarul Mircea Jichici, care a arătat că în această clădire va funcționa secţia de recuperare medicină fizică şi balneologie, cuprinzând 25 de paturi, edilul Lipovei a dat cuvântul reprezentantului Ministerului Sănătăţii, Dorel Săndesc. „Sunt foarte onorat să particip la acest eveniment şi cred că investiţia aceasta reprezintă un exemplu de implicare a administraţiei locale în problemele din sănătate. Ministrul regretă că nu a putut fi prezent la această inaugurare, dar vă felicită pentru realizările deosebite şi vă promite sprijin total pe mai departe. Sunt medic şi am străbătut toate stadiile din medicină. Iar din această perspectivă, apreciez şi mai mult ceea ce s-a făcut la Lipova, pentru că ştiu cât de greu se realizează astfel de investiţii“, a declarat Dorel Săndesc.

Primarul Mircea Jichici a dorit să mulţumească încă o dată prietenilor Lipovei care au pus umărul la modernizarea spitalului, în special lui Willi Gering, preşedintele Cercului de prietenie germano-român, are a dotat spitalul cu mobilierul necesar. „Vreau să vă spun că acesta este un prim pas pentru modernizarea spitalelor din Lipova, sănătatea fiind una dintre priorităţile mandatului meu. Avem şi partea stângă de la spitalul TBC reabilitată şi, avem, de asemenera, un proiect ambiţios de extindere a spitalului, pe care sperăm să-l realizăm cu sprijinul domnului ministru. Este foarte important să dezvoltăm acest spital care deserveşte nu mai puţin de 60.000 de cetăţeni de pe Valea Mureşului“, a declarat Mircea Jichici.

În prezent, spitalul din Lipova asigură servicii de medicină internă, compartiment pediatrie, recuperare medicină internă şi balneologie, pneumologie şi TBC. Însă, prin proiectul Primăriei Lipova, se doreşte extinderea serviciilor, dar mai ales înfiinţarea unui compartiment de primire urgenţe, extrem de necesar, având în vedere numeroasele accidente petrecute pe Valea Mureșului. „În prezent, victimele accidentelor sunt transportate direct la Arad. Un astfel de compartiment de primire urgențe ar fi foarte util în astfel de situații și nu numai. Chiar și atunci când cineva se taie la mână, să spunem, nu va mai trebui să meargă până la Arad, el putând fi tratat la Lipova“, a declarat Sorin Rusu, directorul spitalului din Lipova.

Secretarul de stat Dorel Săndesc a promis tot sprijinul pentru înființarea unui astfel de compartiment, considerând, la rându-i, că este extrem de necesar pentru Valea Mureşului.

 

cosmin.mihuta@livearad.ro

 

 

Facebook Comments