RECORDURI LA FESTIVALUL PARADAICILOR DE LA MACEA (FOTO)

by webeditor

Organizatorii au tras linie după cea de a şasea ediţie a Festivalului Părădăicilor de la Macea, contabilizând reuşita evenimentelor care s-au succedat timp de două zile în comuna arădeană.

Astfel, a reieşit că a fost ediţia cu cel mai mare număr de participanţi de până acum, organizatorii numărând peste 6700 de persoane. Este un adevărat record, fiind depăşită cifra de 3268 de participanţi, înregistrată anul trecut.

A fost stabilit un record şi în ceea ce priveşte programul artistic. Astfel, graţie şi participării televiziunii Hora TV, publicului i-au fost oferite nici mai mult nici mai puţin decât 36 de momente artistice, informează pr. Tudor Budeanu, preşedintele Asociaţiei pentru Conservarea Culturii în Mediul Rural.

De remarcat, că în prima zi, sâmbătă, 12 iulie, a avut loc o cursă de biciclete organizată de CS Experiența Multisport şi, în premieră, Asociatia Millennium Center a organizat (în ambele zile) ateliere dedicate unui stil de viață sănătos.

Nu a lipsit tombolă, 10 participanți primind, în baza numerelor de la intrare, suveniruri particularizate cu evenimentul.

„Festivalul părădăicilor pune împreună o serie de parteneri esențiali pentru orice comunitate locală: societatea civilă, Biserica, autorități publice de la nivelul județului, administrația locală, o instituție de învățământ superior,  producători și cultivatori  precum și  companii. Evenimentul este atât un spațiu de manifestare a tradițiilor locale precum și un prilej de încurajare a consumului de legume ce parcurg un circuit mai scurt de la producători la consumatori”, a declarat Sorin-Victor Roman, unul dintre inițiatorii evenimentului.
Nu au lipsit oficialităţile, între care Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, parlamentarii Claudia Boghicevici şi Constantin Traian Igaş, şi Adrian Ţolea, vicepreşedintele CJA.

Organizatorii evenimentului au fost Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Județean, Primăria Macea, Asociaţia pentru Conservarea Culturii în Mediul Rural şi Clubul Sportiv Experiența Multisport iar parteneri Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Asociaţia Bicicliştilor Amatori, Artis Design, Century Bike, Asociaţia Millennium Center, NewsAr.ro, Asociaţia pentru Protecţia Mediului, Turism şi Educatie, Parohia Ortodoxă Macea și Mesapan Macea.

Facebook Comments