SPIRITUL „BATRANEI DOAMNE“ N-A MURIT: UTA – MINERUL MOTRU 3-0

by Cosmin Mihuta

Adevărata UTA moare, dar măcar încearcă să o facă aşa cum a trăit, adică frumos. În timp ce clona BD câştigă meciuri în Liga aIV-a prin neprezentare, făcând de râs istoria „Bătrânei Doamne“, adevărata UTA a dat sâmbătă dimineaţa o nouă mostră de caracter, arătând că poate renaşte din cenuşă ca pasărea Phoenix. Iar meritul este al jucătorilor, care au lăsat la o parte problemele financiare cu care se confruntă, şi au arătat că merită să poarte tricoul alb-roşu.

UTA a început meciul în forţă, reuşind să înscrie în minutul 7: Monac a pătruns pe dreapta, a centrat la 7 metri, de unde Apostu, nemarcat, a trimis cu latul în plasă, pe lângă D. Popescu. Textiliştii continuă să se menţină la cârma jocului şi ratează alte două ocazii, în minutele 10 şi 13, prin Lazea şi Neagu. În minutul 28, scorul devine 2-0: Popescu a desfăcut defensiva adversă cu o pasă filtrantă, Monac a pătruns cu Traşcă în spate şi a trimis cu latul în plasă cu toată opoziţia lui D. Popescu. Până la pauză, UTA putea să mai înscrie o dată, prin Monac, dar D. Popescu a reuşit să respingă. Finalul de repriză a aparţinut oaspeţilor, care l-au încercat în două rânduri pe portarul Boşneag, care a scos de la vinclu un şut al lui Stoenac (min. 32) şi o reluare din cinci metri a lui Fărcăşanu (min. 43).

Motru începe în atac a doua repriză şi au avut o primă  ocazie în minutul 48. Trifu l-a angajat pe Fărcăşanu, acesta a tras cu stângul din unghi, Boşneag a plonjat şi şi-a salvat poarta. În minutul 69, portarul UTA-ei se face din nou remarcat. Nicoloff trage bine cu dreptul de la 17 metri, Boşneag respinge cu dificultate. Cu zece minute înainte de final, arădenii închid definitiv partida. Schinteie şi Iclănzan bâlbâie un balon, Popescu le ia faţa şi îl învinge pe tizul său din poarta oaspeţilor cu un lob de  efect din numai 7 metri: 3-0. O victorie de palmares, care mai îndulceşte puţin soarta UTA-ei, care pare pecetluită, deşi la meci a fost prezent şi Adrian Marţian, despre care se vorbeşte în aceste zile că ar fi în discuţii cu Sandu Ion pentru a ceda, în sfârşit, echipa.

UTA:  Boşneag – Feussi, Ola, Mardare, Diarra – Lazea – Monac, Ov. Popescu, G. Neagu (cpt.), Surugiu – Apostu
Rezerve: Horvat – Gornic, Sidney, Laso, Sălăjan, Ibe, A. Marcu
Antrenor: Florea Voinea

Minerul: D. Popescu – Traşcă, Andriţoiu, Iclănzan, Schinteie – Şoo, Dicu (cpt.), Nicoloff, Fărcăşanu – Stoenac, Trifu
Rezerve: Trică – Neacşu, Unguru, Gruia, Stănescu, Tudoran, Cernica
Antrenor: Gabriel Zahiu

 

Facebook Comments