ACUZE GRAVE: FUNCTIONARI PUBLICI CORUPTI I-AU PROCURAT ACTE FALSE AMANTEI LUI BULEU

by Cosmin Mihuta

Aşa cum am promis, revenim cu noi detalii din cazul Abel, mai precis cu dosarul deschis la DIICOT, cu privire la mai multe infracţiuni grave, cum sunt traficul de droguri, traficul de persoane, prostituţie şi acte false. Conform informaţiilor noastre, la dosar există acuzaţii extrem de grave la adresa Direcţiei Judeţene de Evidenţa a Persoanei, mai precis la adresa unor funcţionari publici, acuzaţi de corupţie, după ce i-ar fi eliberat acte false amantei lui Adrian Buleu, omul de afaceri acuzat că l-a ucis pe Abel Apostol.

Conform surselor noastre, demne de încredere, în cursul lunii august 2012, minora Ioniţa Florina Mădălina, domiciliată în Sântana, ar fi fost racolată de Adrian Buleu, pentru a fi dusă în străinătate, unde să ofere servicii sexuale contra cost. Mai pe româneşte, să se prostitueze. Pentru că fata era minoră, membrii grupului infracţional au procurat „cu sprijinul unor funcţionari publici corupţi din cadrul Serviciului de Evidenţă a Persoanei Arad o carte de identitate falsă, cu fotografia minorei dar cu datele de identitate ale altei persoane, repectiv ale numitei Szabo Gabriela Loredana“. Cu acest document falsificat, membri reţelei au reuşit, în octombrie 2012, conform datelor din dosar, să o scoată ilegal din ţară pe minora Ioniţă Florentina Mădălina. „În consecinţă, în perioada octombrie 2012 – aprilie 2013, minora a fost exploatata de membrii reţelei infracţionale în activităţi de prostituţie în oraşul Bruxelles“, conform surselor.

Conform informaţiilor noastre, eliberarea actelor false pentru minora Ioniţă Florentina Mădălina a creat valuri mari la Direcţia Judeţeană de Evidenţa Persoanei. Se pare că, în acea zi, eliberarea actelor de identitate au fost semnate de o singură persoană, cu funcţie importantă, în timp ce actele pentru Ioniţă Mădălina au fost semnate de un funcţionar public. Sursele noastre susţin că funcţionarul cu pricina ar fi fost forţat să semneze actele, lucru cunoscut, se pare, şi de către anchetatori. Mai mult, funcţionarii de la Evidenţa Persoanei se pare că sunt gata să spună întregul adevăr, pentru că altfel riscă să fie acuzaţi de anumite infracţiuni pe care nu le-au comis sau pe care au fost obligaţi să le comită. Rămâne de văzut ce va urma în acest caz.

 

cosmin.mihuta@livearad.ro

Facebook Comments