5 SFATURI PENTRU UN PAR SANATOS IARNA

by Paula Craciun

Temperaturile scăzute nu ne afectează doar pielea, ci şi părul. Din cauza vântului, a frigului sau a aerului uscat, firul de păr devine aspru şi casant. Tocmai de aceea, trebuie să-i acorzi părului tău o îngrijire specială pe timpul iernii. Iată cinci sfaturi utile pentru a-ţi ajuta părul să treacă cu succes de sezonul rece.

  • Atenţie la fesuri şi pălării. Nu sufoca mereu scalpul acoperindu-l sub pălării sau căciuli. Ştim că este frig, însă acest lucru poate grăbi căderea firelor de păr. Foloseşte mai degrabă o eşarfă lejeră pentru a te proteja de temperaturile scăzute.
  • Nu renunţaţi la balsam. Datorită frigului scalpul nu mai produce atât de mult sebum, iar spălatul frecvent nu va mai fi necesar. Nu lăsa însă acest lucru să te păcălească şi hidratează în continuare excesiv părul. Foarte multă lume are tendinţa să pună balsamul deoparte pe perioada iernii, pe motivul lipsei agenţilor termici externi (lumina puternică a soarelui, căldura).
  • Atenţie mare! Datorită unei producţii mai mici de sebum la nivelul scalpului, plus a temperaturilor extrem de scăzute, părul se deshidratatează şi devine casant. De asemenea, o hidratare puternică va duce şi la combaterea electrizării firelor de păr, un fenomen destul de întâlnit în această perioadă a anului.
  • Evită aparatele de coafat. Nu peria părul excesiv şi evită folosirea aparatelor termice (placă, drot etc). Cuticula firului de păr se sensibilizează oricum pe această perioadă datorită trecerii destul de bruşte de la frig la cald. Nu mai este nevoie să adăugam intenţionat la această ecuaţie şi elementul ,,extra-fierbinte”.
  • După spălare nu folosiţi uleiuri. În loc de uleiurile esenţiale sau cele profesionale cu destinaţie specială pentru îngrijirea părului, după spălat folosiţi conditionere leave-in (balsamuri care nu necesită clătire).
  • Uleiul, deşi este unul dintre cele mai elementare produse de îngrijire a părului, pe timpul iernii el serveşte mai mult ca un produs împotriva electrizării părului. El este folosit, în general, pentru trei proprietăţi ale sale, şi anume: agent de răcire, agent de hidratare şi agent de protecţie termică. Îl vom putea pune la păstrat pentru anotimpurile mai călduroase, deoarece acum nu avem nevoie de calităţile sale uluitoare, el fiind aliatul ideal pentru sezonul călduros.

 

Sursa: click.ro

Facebook Comments