4 REMEDII IMPOTRIVA PARULUI GRAS

by Paula Craciun

Dacă ai părul gras, trebuie să ştii că a te spăla des pe cap nu este o soluţie pentru îndepărtarea cantităţii de sebum. Dimpotrivă. Părul se va îngrăşa şi mai repede. Iată mai jos câteva tratamente naturiste care îţi vor fi de mare ajutor.

1. Apă cu lămâie

După ce ai şamponat a doua oară părul, clăteşte-l cu apă aşa cum o faci de obicei, iar apoi, la ultima clătire, foloseşte apă în care ai stors două lămâi. Înfăşoară apoi capul într-un prosop şi lasă părul să se usuce singur. Nu folosi uscătorul de păr!

2. Mască cu argilă verde

Argila verde este cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce sănătăţii părului. Are efecte revitalizante, dezinfectante şi absoarbe sebumul. Ce trebuie să faci? Amestecă pulbere de argilă verde cu puţină apă, până când ajungi la consistenţa unei paste fine. Aplică masca pe rădăcinile părului şi aşteaptă să-şi facă efectul 15 minute. Apoi, clăteşte părul cu apă din abundenţă. Acest tratament trebuie urmat o dată pe săptămână, pentru a observa efectul.

3. Ulei de jojoba

Uleiul de jojoba reglează producţia de sebum, are proprietăţi regeneratoare şi hidratante. Ce trebuie să faci? Amestecă 3 linguri de ulei de jojoba cu câteva picături de ulei esenţial de lavandă. Aplică tratamentul pe păr şi insistă mai ales în zona rădăcinilor. Masează bine scalpul şi aşteaptă 15 minute pentru ca masca să-şi facă efectul. Apoi, clăteşte părul cu apă din abundenţă. Repetă operaţiunea o dată la două săptămâni şi vei vedea efectele.

4. Pudră de talc

Dacă, dimineaţa, după ce te-ai trezit, observi că părul tău s-a îngrăşat, dar nu ai timp să te speli pe cap, poţi rezolva această problemă sigur şi rapid. Pudrează rădăcinile şi părul pe lungimea lui cu pudră de talc. Aşteaptă 10 minute, iar apoi îndepărtează pudra folosind uscătorul de păr la o temperatură joasă sau un pieptăn. Pudra de talc va absorbi sebumul, iar tu vei avea un păr curat şi plin de volum pe parcursul întregii zile.

Sursa: click.ro

Facebook Comments