GALCA PREFATEAZA MECIUL STELEI IN LIGA EUROPA: „NE VA FI GREU FARA SPECTATORI”

by Sorin Haut

Antrenorul echipei de fotbal Steaua București, Constantin Gâlcă, se așteaptă la un meci dificil cu Aalborg, în etapa de debut a grupei J din Europa League, mai ales se va disputa fără spectatori pe Arena Națională (joi, ora 22,05), dar întrevede un succes pentru că echipa bucureșteană este mai valoroasă.

”Ne va fi foarte greu fără spectatori, dar sperăm să câștigăm, să ne impunem, pentru că avem o echipă valoroasă și sper ca să-și spună cuvântul în teren cu un joc combinativ. Cu siguranță ne vom crea ocazii și vom marca goluri. Lucrul cel mai important e că avem jucătorii apți, în afară de Tănase și Bourceanu. Am încredere în lotul pe care îl am și în urma unui joc bun sperăm să câștigăm acest meci”, a declarat Gâlcă cu prilejul conferinței oficiale de miercuri.

Portarul Arlauskis, care a acuzat dureri de spate după ce a venit de la naționala Lituaniei, a fost menajat în ultimele zile, dar va apăra cu siguranță în meciul de joi cu Aalborg. ”L-am protejat, nu are ceva grav. A venit cu ceva dureri de la echipa națională, dar va juca cu siguranță”, a precizat fostul internațional român.

Tehnicianul Stelei nu s-a decis încă asupra primului ”11” și nici asupra jucătorului care va purta banderola de căpitan: ”Rusescu s-a integrat foarte bine, dacă va juca și pe ce post va juca vom vedea mâine. Keșeru este pe un drum foarte bun, a marcat și la ultimul meci, sper ca prin evoluțiile lui să meargă mai departe, să ne ajute să câștigăm meciul, să dea multe goluri pentru echipă, să meargă la echipa națională și să facă același lucru. Avem un lot valoros, să vedem cine o să intre în primul ’11’ și după aceea o să decidem și căpitanul de echipă”.

Steaua are ca obiectiv calificarea în faza următoare și un parcurs cât mai lung în Europa League.

”Din punct de vedere personal, putem să câștigăm grupa, să ieșim în primăvara europeană și să ajungem cât mai departe. Toți plecăm cu șanse egale, toți avem zero puncte și pe parcurs vom vedea. Dar, Dinamo Kiev are o echipă foarte puternică, Rio Ave e pe primul loc în campionat. O să vedem”, a declarat Gâlcă.

Antrenorul Stelei a estimat că Aalborg, campioana Danemarcei, are un stil de joc ca formația norvegiană Stromsgodset, dar danezii stau mai bine la valorile individuale: ”Este o echipă care o asemăn puțin cu Stromsgodset pe faza de construcție și pe inițierea jocului, pentru că urcă foarte mult cu fundașii laterali în atac, mijlocașul central coboară între fundașii centrali și de aici încep inițierea jocului. Este o echipă dispusă la efort, care nu renunță niciun moment la joc, indiferent de scor. E o echipă care individual mi se pare puțin peste Stromsgodset și cu toate că au pierdut meciul din playoff cu Limassol, au primit toate golurile practic pe contraatac”.

Sursă: AGERPRES

Facebook Comments