FCSB şi CSU Craiova îşi continuă aventura în Europa League

by Sorin Haut

FCSB s-a calificat fără emoţii în turul al doilea preliminar al Europa League la fotbal, după ce a învins echipa moldoveană Milsami Orhei cu scorul de 2-1 (2-0), în deplasare, în manşa a doua a turului întâi preliminar al Europa League la fotbal.

Vicecampioana României, care câştigase prima manşă cu 2-0, la Giurgiu, s-a impus prin golurile marcate de Cristian Dumitru (4), Răzvan Oaidă (42), ambii la primele reuşite în tricoul ”roş-albastru”. Golul de onoare al echipei din Orhei a fost reuşit de Vadim Bolohan (47).

În turul al doilea preliminar al Europa League, FCSB va înfrunta echipa armeană Alaşkert FC, care s-a impus cu 3-1 şi 3-0 în faţa macedonenilor Makedonija Skopje. FCSB va juca primul meci în deplasare, la Erevan, pe 25 iulie.

Universitatea Craiova s-a calificat ŞI EA în turul al doilea preliminar al Europa League, după ce a învins formaţia azeră Sabail FK cu scorul de 3-2 (1-0), pe Stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova. Universitatea a câştigat cu acelaşi scor ca la Baku, după un meci mai dificil decât se aştepta.

Alexandru Cicâldău (28), Bogdan Vătăjelu (53) şi Carlos Fortes (90) au marcat golurile echipei antrenate de Corneliu Papură, în timp ce pentru oaspeţi au înscris Agabala Ramazanov (67) şi Dylan Duventru (69).

În turul al doilea preliminar, Universitatea o va înfrunta pe Honved Budapesta, ce a câştigat cu 4-2 dubla cu Zalgiris, 3-1 în Ungaria şi 1-1 aseară, în Lituania.

AGERPRES

 

Facebook Comments