Ziua Veteranilor de Război a fost marcată și la Arad

by Andreea Radu

Prefectul Județului Arad, Florentina HORGEA, a participat astăzi, alături de șefii structurilor județene ale M.A.I. și M.A.P.N. la manifestările organizate cu prilejul Zilei Veteranilor de Război de Garnizoana Arad și Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”.

Evenimentele au cuprins un ceremonial militar-religios la Monumentul Ostașului Necunoscut din Piața Avram Iancu, după care porțile cazărmii Cetate a Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” s-au deschis vizitatorilor interesați.

„Veteranii de război au îndurat suferințe foarte mari, fiind nevoiți să trăiască evenimente pe care noi, civilii, ni le putem cu greu imagina.
A vedea moartea cu ochii la fiecare pas, a vedea camarazii tăi prăbușindu-se fără suflare, a nu putea să le sari în ajutor, înseamnă experiențe pe care astăzi le citim doar în cărți sau le vedem în filme artistice.

Mulțumim veteranilor pentru spiritul lor de sacrificiu, pentru eroismul demonstrat în montele de luptă. Probabil că nu vom putea niciodată să le mulțumim suficient, suntem însă datori să le arătăm deplina noastră recunoștință”, a declarat prefectul județului Arad, Florentina Horgea.

Facebook Comments