Ziua Armatei Române a fost marcată la Păuliş (FOTO)

by Paul Anghel

Ziua Armatei Române a fost marcată astăzi la Păuliş. Aici, manifestările s-au derulat la Monumentul Eroilor situat pe DN 7 şi au cuprins un ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane şi jerbe de flori.

Slujba religioasă a fost oficiată de către Arhiepiscopul Aradului,  Timotei Seviciu.

La evenimente au fost prezenţi: ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, prefectul Florentina Horgea, președintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, Dorel Gheorghe Căprar, deputați, reprezentanți ai Armatei, elevi, la Monumentul Eroilor de la Păuliș, la ceremonialul militar și religios, cu depuneri de coroane și jerbe de flori.

„În numele Instituţiei Prefectului vă asigur de întreaga recunoştinţă şi profunda consideraţie pe care cetăţenii judeţului Arad le poartă militarilor Armatei Române, cei care, prin legământ sfânt, şi-au pus viaţa în slujba Patriei şi a Poporului.

În semn de preţuire pentru cei care şi-au jertfit viaţa pe altarul patriei, avem datoria să ne înclinăm în faţa sacrificiilor şi faptelor de arme ale eroilor şi să le aducem un pios omagiu peste timp.

Ne înclinăm cu respect în faţa celor care au îmbrăcat haina militară, purtând în suflet dragostea şi devotamentul faţă de Patrie şi Popor. Armata a fost şi a rămas una dintre instituţiile fundamentale ale statului, ocupând un loc privilegiat: de apărător al valorilor fundamentale ale poporului român.

Nu în ultimul rând, transmit cele mai bune gânduri tuturor veteranilor de război şi bravilor ostaşi ai Armatei Române, care şi astăzi ne reprezintă cu mândrie şi onoare în teatrele de operaţiuni din zonele de conflict! La Mulţi Ani, bravei Armate Române!”, a spus prefectul Florentina Horgea.

Facebook Comments