Zilnic, 40-50 de pacienți pozitivi așteaptă eliberarea unui loc pe secțiile COVID-19 – în timp ce toate paturile sunt ocupate cu pacienți care luptă pentru viață

by Adrian Pavel
Zilnic, în medie, 40-50 de pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2 așteaptă eliberarea unui loc pe secțiile COVID-19 – în timp ce toate paturile de pe secții sunt ocupate cu pacienți care luptă pentru viață!
❗Majoritatea prezintă forme severe de boală, cu afectare pulmonară mare și necesită suport de oxigen!
🩺Medicii, asistenții medicali, infirmierele, brancardierii lucrează la foc continuu pentru a asigura investigațiile, tratamentul și îngrijirile medicale necesare fiecărui pacient în parte!
🩺Pe masa din triaj sunt zeci de fișe medicale ale pacienților care așteaptă un loc – se ține în permanență legătura cu secțiile pentru a afla cât mai repede câți pacienți externează.
❗Este greu de imaginat ce se întâmplă în Unitatea Primire Urgențe sau pe secțiile COVID-19 unde aproape fiecare pacient este dependent de masca de oxigen. Fiecare luptă pentru viață și speră să ajungă cu bine la familie!
❗Pentru investigațiile radiologice sau imagistice acești pacienți sunt transportați într-un scaun rulant sau pe targă, cu butelia de oxigen lângă ei.
🩺Pacienții sunt evaluați și de către medici infecționiști, pneumologi și în funcție de gravitate de medici de anestezie și terapie intensivă, apoi așteaptă eliberarea unui loc în secții. 🩺🩺Așteptarea se întinde pe câteva ore pentru pacienții care necesită internare în secție COVID-19 și pe câteva zile pentru pacienții care au nevoie de terapie intensivă.
🩺Până la eliberarea unui loc, personalul medical din urgențe îngrijește, rând pe rând, atât pacienții aflați deja sub tratament cât și pe cei tocmai sosiți în urgențe.
❗Colegii noștri din urgențe sunt mereu pe baricade – rămân peste program pentru a da o mână de ajutor chiar dacă a doua zi se întorc din nou pe ”front”!
❗În sprijinul lor au venit studenți de la medicină iar de câteva zile, după-amiaza vine și câte un medic de familie, după programul din cabinetul de medicină de familie. Avem o echipă unită și îndreptată spre nevoile pacientului, o echipă care de o lună de zile depune eforturi susținute în încercarea de a salva fiecare viață care trece pragul acestui spital!
Facebook Comments