Zilnic, 100.000 de copii sunt hărțuiți pe Facebook şi Instagram

by Andreea Radu

Reţelele de socializarea au devenit un real pericol pentru copii. Cele mai multe cazuri de hărțuiri au loc prin intermediul acestor rețele, care le permit utilizatorilor să posteze poze indecente şi să se ascundă în spatele unor conturi false.
La momentul actual, Meta estimează că aproximativ 100.000 de copii care folosesc Facebook şi Instagram. Minorii au parte zilnic de hărţuire sexuală online, inclusiv prin „imagini ale organelor genitale ale adulţilor”, potrivit documentelor interne ale companiei făcute publice miercuri seară, relatează The Guardian.
Dosarul judiciar făcut public include mai multe acuzaţii împotriva companiei, bazate pe informaţiile primite de biroul procurorului general din New Mexico din prezentările angajaţilor Meta şi comunicările dintre angajaţi. Documentele descriu un incident din 2020, când fiica de 12 ani a unui director de la Apple a fost abordată prin IG Direct (Instagram direct Messenger), produsul de mesagerie al Instagram, scrie antena3.ro.
„Acesta este genul de lucru care enervează Apple până la punctul de a ameninţa că ne vă scoate din App Store”, s-a înfuriat un angajat Meta, potrivit documentelor. Un angajat senior Meta a descris modul în care propria fiică a fost abordată prin Instagram, ca mărturie în faţa Congresului SUA, la sfârşitul anului trecut. Eforturile sale de a rezolva problema au fost ignorate, a spus el.
Dosarul este cel mai recent dintr-un proces iniţiat de biroul procurorului general din New Mexico pe 5 decembrie, care susţine că reţelele sociale ale Meta au devenit pieţe pentru prădătorii de copii.
Meta a emis o declaraţie ca răspuns: „Vrem ca adolescenţii să aibă online experienţe sigure, adecvate vârstei, şi avem peste 30 de instrumente pentru a-i sprijini pe ei şi pe părinţii lor. Am petrecut un deceniu lucrând la aceste probleme şi angajând oameni care şi-au dedicat cariera pentru a menţine tinerii în siguranţă şi a-i sprijini online”.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate