Zeci de tone de deșeuri, oprite la frontiera cu Ungaria

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Borș I și II împreună cu ai comisariatului județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor nu au permis intrarea în ţară a patru automarfare încărcate cu peste 30 tone de deșeuri constând în articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, pături și saltele second-hand.
Autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Borș I și Borș II împreună cu lucrători ai comisariatului județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra a patru mijloace de transport, încărcate cu 33.140 kilograme deșeuri.
Automarfarele, conduse de către patru cetățeni români erau încărcate cu deșeuri constând în articole de îmbrăcăminte și încălțămint, pături și saltele second-hand, în cantitate totală de 33.140 kilograme și proveneau de la o societăți comerciale din Olanda, Italia pentru firme din România.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu Bihor, care au stabilit faptul că șoferii nu dețin documente complete necesare importului de deșeuri.
În consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate