Zeci de români, lăsați fără bani în cont după ce au accesat reclame văzute pe internet

by Andreea Radu

Zeci de români au căzut în capcana infractorilor și rămas fără bani în conturi, după ce au accesat reclame postate pe rețelele sociale. De la începutul anului și până în prezent, 42 de persoane au făcut sesizări, după ce au accesat platforme de investiții din mediul online. Victimele sunt înșelate prin reclame plasate pe Facebook, prin care se promit câștiguri fabuloase și în perioade scurte de timp.
În urma accesării reclamei în cauză, victima este direcționată pe o altă pagină de internet, unde se înregistrează, de regulă, cu numele, numărul de telefon și adresa de e-mail. După înregistrare, victima este contactată pe WhatsApp de persoane necunoscute, care pretind că sunt reprezentanții unei platforme de investiții. În urma discuțiilor purtate, aceștia conving victimele să investească diverse sume de bani, promițându-le câștiguri de până la 25% pe săptămână, scrie antena3.ro.
De regulă, așa-zisele investiții constau în cumpărarea de acțiuni la firme cunoscute. Mai mult decât atât, pentru a le câștiga încrederea persoanelor vătămate, presupușii brokeri virau, la început, sume mici de bani, cu titlul „Câștiguri din investiții”.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate