Zeci de refugiați, depistați ascunși într-un TIR şi o autoutilitară, la frontiera cu Ungaria

by Florian Popa

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul punctelor de trecere a frontierei Turnu și Nădlac II, au depistat 47 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.
În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Șoferul transporta diverse bunuri pe ruta Turcia – Franța.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 24 de cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Egipt, Somalia și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani. Aceştia intenţionau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei.
De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, colegii noștri au efectuat controlul asupra unei autoutilitare înmatriculate în România. Mijlocul de transport era condus de un cetăţean român şi transporta piese auto.
În urma controlului, au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 23 de persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Eritreea, Nepal, Etiopia și Bangladesh.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate