Zeci de refugiați au fost găsiți ascunși în mijloace de transport la Nădlac II

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 30 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei TIR-uri.
În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean turc, un român și un bulgar, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia, România și Bulgaria. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, metal, materiale textile și piese auto pentru societăți comerciale din Slovacia, Polonia și Belgia.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre bunurile transportate, 30 de cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Siria și Nepal, majoritatea fiind solicitanți de azil în România.
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments