Zeci de mii de credincioşi i-au adus un ultim omagiu fostului papă Benedict al XVI-lea

by Florian Popa

Zeci de mii de credincioşi s-au adunat la Basilica Sfântul Petru pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului papă Benedict al XVI-lea, care a murit sâmbătă la vârsta de 95 de ani, scrie antena3.ro. Vaticanul a numărat participarea a 65.000 de persoane.
De asemenea, credincioşii îşi vor putea aduce din nou omagiile marţi şi miercuri, între orele locale 07:00 şi 19:00 (8.00 şi 20.00, ora României).
„Mi s-a părut normal să vin să-i aduc un omagiu după tot ceea ce a făcut pentru Biserică”, a declarat pentru AFP sora Anna-Maria, o călugăriţă italiană.
„A fost un mare papă, profund şi unic”, a spus Francesca Gabrielli, care a venit special din Toscana şi a apreciat „atmosfera de reculegere” din bazilică.
Credincioşii şi turiştii s-au putut reculege pentru câteva momente – fără să se oprească – în faţa catafalcului.
Printre primii vizitatori, înainte ca biserica să fie deschisă publicului, s-au numărat premierul italian Giorgia Meloni şi preşedintele Sergio Mattarella.
După câteva ore, aceştia s-au ridicat pentru a se ruga în faţa trupului, iar Ganswein a rămas pentru a primi condoleanţe din partea vizitatorilor.

Facebook Comments