Zeci de localități au rămas fără curent, din cauza ninsorilor

by Florian Popa
Please follow and like us:
Din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod portocaliu şi galben de ninsori, viscol în rafale de vânt puternic), au fost afectate reţelele electrice  din mai multe județele din vestul țării, inclusiv județul Arad, conform unui comunicat de presă al societăţii E-Distribuţie Banat.
Printre cauzele care au dus la această situație se numără copaci rupți sub greutatea zăpezii depuse, izolatori sparți, conductoare contorsionate. La nivelul E-Distribuție Banat, începând cu ora 8.00, a fost declarată stare de criză, conform procedurilor interne aflate în vigoare.
În data de 16 decembrie, la ora 8.00, în judeţul Arad erau nealimentate 17 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 33 de localităţi.
În teren se află mai multe echipe de intervenție ale E-Distribuție Banat și ale contractorilor care intervin de astăzi dimineață și vor continua să lucreze pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Intervențiile sunt îngreunate de condiţiile meteo severe, de circulaţia rutieră dificilă și de necesitatea îndepărtării crengilor și a copacilor rupți. Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent şi care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție“, se arată într-un comunicat de presă al societății.
Facebook Comments