ZECI DE LOCALITATI AFECTATE DE INUNDATII. MII DE PERSOANE AU RAMAS FARA ENERGIE ELECTRICA

by Andreea Radu

Mai multe localităţi din ţară au fost afectate de inundaţii, mii de consumatori din judeţul Argeş rămânând fără energie electrică, iar în Dâmboviţa fiind nevoie în continuare de intervenţia pompierilor pentru evacuarea apei.

Zece localităţi din judeţul Argeş, între care oraşele Piteşti, Câmpulung şi Curtea de Argeş, au fost afectate de precipitaţiile din ultima perioadă, zeci de case fiind inundate şi mii de consumatori rămânând fără curent electric după ce reţeaua de alimentare s-a defectat în mai multe zone.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, în urma ploilor din ultima perioadă şi a revărsării mai multor cursuri de apă s-au produs inundaţii în zece localităţi, respectiv Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş, Albota, Bradu, Albeşti de Argeş, Băiculeşti, Budeasa Mică, Miceşti şi Mălureni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În municipiul Piteşti, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei pe trei străzi, cel mai afectat fiind cartierul Găvana. De asemenea, circulaţia rutieră pe varianta ocolitoare Podul Viilor – centura Piteştiului a fost închisă preventiv, zona fiind una inundabilă.

La Câmpulung o locuinţă a fost inundată. În Curtea de Argeş apa a intrat în trei case, iar viiturile au afectat infrastructura de transport, un podeţ peste pârâul Valea Doamnei fiind avariat iar carosabilul pe strada Victoriei rupându-se în urma unei alunecări de teren.

De asemenea, în comuna Bradu au fost inundate 11 locuinţe. În localitatea Mălureni un drum judeţean şi trei drumuri de interes local au fost inundate după ce apele pâraielor Vâlsan, Topliţa şi Păuleasca s-au revărsat, iar în aceeaşi comună, în satul Zărneşti, podul peste râul Vâlsan a fost avariat de viituri, circulaţia fiind întreruptă.

În urma vântului puternic, mai mulţi copaci s-au prăbuşit, avariind reţeaua de alimentare cu electricitate. Astfel, au fost afectate trei linii şi 13 posturi de transformare.

În urma avariilor, aproximativ 7.000 de consumatori din localităţile Mălureni, Valea Iaşului, Drăganu, Cotmeana, Morăreşti, Mioveni, Miceşti, Mărăcineni au rămas fără energie electrică, echipele companiei CEZ aflându-se pe teren şi lucrând pentru remedierea avariilor.

La ora transmiterii acestei ştiri, echipajele de intervenţie ale ISU Argeş acţionează pentru limitarea efectelor inundaţiilor în localităţile Câmpulung, Băiculeşti şi Bradu, Budeasa Mică şi Miceşti.

La Miceşti şi Budeasa Mică mai multe familii sunt evacuate după ce locuinţele le-au fost inundate, acţiunea de evacuare fiind în desfăşurare.

De asemenea, circulaţia rutieră este îngreunată pe DN 73C, în localitatea argeşeană Muşăteşti, din cauza aluviunilor care au ajuns pe carosabil şi blochează sensul de deplasare Domneşti – Valea Iaşului.

Potrivit unei informări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, luni, între orele 09.00 şi 21.00, va ploua în regiunile sudice şi local în centrul şi estul ţării, vor fi mai ales averse, trecător însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Cantităţile de apă vor depăşi 15-20 de litri pe metru pătrat, iar izolat, îndeosebi în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Vâlcea, vor fi posibile cantităţi de aproximativ 25 de litri pe metru pătrat.

Trei localităţi din Dâmboviţa, afectate de inundaţiile provocate de precipitaţiile abundente

Trei localităţi din judeţul Dâmboviţa sunt afectate de inundaţiile provocate de precipitaţiile abundente din ultimele ore, iar pompierii intervin pentru evacuarea apei din curtea sediului Primăriei oraşului Moreni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţi de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, mai multe zone din localităţile Moreni, Pucioasa şi Malu cu Flori au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente din ultimele ore.

În oraşul Moreni, curtea sediului Primăriei a fost inundată, iar la ora transmiterii acestei ştiri pompierii intervin cu motopompe pentru evacuarea apei.

De asemenea, pompierii au intervenit în cursul dimineţii de luni pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie inundată în oraşul Pucioasa şi din altă gospodărie din localitatea Malu cu Flori.

Potrivit unei informări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, luni, între orele 09.00 şi 21.00, va ploua în regiunile sudice şi local în centrul şi estul ţării, vor fi mai ales averse, trecător însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Cantităţile de apă vor depăşi 15-20 de litri pe metru pătrat, iar izolat, îndeosebi în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Vâlcea, vor fi posibile cantităţi de aproximativ 25 de litri pe metru pătrat.

 

Sursa: http://www.mediafax.ro/social/zeci-de-localitati-din-tara-afectate-de-inundatii-mii-de-persoane-au-ramas-fara-energie-electrica-in-arges-12584454

Facebook Comments