Zeci de firme cer ca TIR-urile să poată circula pe DN7, Pecica-Nădlac. „Vom avea sute de șomeri“

by Andreea Radu

Zeci de societăți din Pecica, Semlac sau Nădlac solicită Prefecturii Arad redeschiderea circulației pentru TIR-uri pe DN7, între Pecica și Nădlac. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, în urmă cu aproape două săptămâni, să restricționeze accesul TIR-urilor pe Drumul European 68 – DN 7, de la sensul giratoriu de la intrarea în Pecica spre frontieră. Măsura a fost luată sub pretextul limitării răspândirii infecţiilor cu Covid 19.

Consilierul județean Adrian Butunoi a întocmit o cerere adresată prefecturii, care a fost semnată de reprezentanții a zeci de firme din Pecica, Semlac sau Nădlac, zone afectate grav de această măsură a autorităților.

„Noi vrem să muncim în această ţară şi, iată, nu suntem lăsaţi. Nu vrem să avem şomeri. Avem aceleaşi drepturi ca alţi cetăţeni ai României. De ce au închis drumul doar spre Nădlac, în timp ce spre Arad se poate circula? Sper să se rezolve pozitiv cererea noatră, ce a fost depusă la Prefectura Arad şi la IPJ Arad. Această măsură restrictivă nu îşi are rostul, nu are vreun efect. Dacă nu obţinem acest lucru, în viitorul apropiat vor apărea peste 300 de şomeri, de la societăţile care îşi desfăşoară activitatea în această zonă a localităţilor Semlac, Pecica şi Nădlac. Tecerea TIR-urilor pe această porţiune genera profit pentru mai multe firme. Sunt societăţăi din domeniul serviciilor: spălătorii, schimburi valutare, vulcanizări, magazinelor alimentare, o farmacie etc”, spune omul de afaceri Adrian Butunoi, consilier județean.

Facebook Comments