Zeci de elevi au fost izolați într-o școală din China, după ce un profesor a fost testat pozitiv cu COVID

by Florian Popa

Zeci de elevi au rămas închiși în interiorul unei școli din Beijing pentru câteva ore, iar unii chiar peste noapte, după ce un profesor a fost testat pozitiv cu COVID-19, scrie digi24.ro. China continuă să aplice așa-numita strategie „zero COVID” prin care orice posibil focar este izolat rapid, astfel că s-a luat decizia carantinării tuturor persoanelor aflate în unitatea de învățământ chiar în incinta acesteia, până la aflarea rezultatelor testelor.
Decizia închiderii școlii cu elevii în interior a făcut zeci de părinți să se adune în fața clădirii în așteptarea veștilor, care nu au venit decât aproape de miezul nopții.
Directorul i-a anunțat atunci că toți copiii au fost testați și că unii dintre ei vor trebui să intre în carantină, fiind pozitivi. Cei care nu primiseră încă rezultatele testelor COVID au trebuit să rămână în școală peste noapte. Părinții au fost nevoiți să aducă haine, perne și pilote pentru ca cei mici să poată dormi.
Și profesorii și membrii personalului au fost testați, iar școala a fost închisă temporar.
Nu se știe cu exactitate câți copii au rămas izolați în interiorul școlii, însă potrivit informațiilor difuzate de postul de televiziune Falun-gong, 35 de elevi au fost plasați ulterior în carantină.
O situație similară a avut loc și la un liceu din apropiere, după ce copilul profesoarei infectate, care studiază acolo, s-a îmbolnăvit. Atunci, alte 16 școli din districtul Chaoyang din Beijing au fost închise deoarece membrii personalului ar fi putut fi expuși la virus atunci când au fost vaccinați cu doza booster în același centru cu profesoara testată pozitiv, cu doar câteva zile înainte de a fi diagnosticată. În total, peste 400 de persoane au intrat în carantină.
Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, China a aplicat strategia ”zero COVID” și continuă să aibă această abordare la aproape doi ani de atunci. Strategia presupune, printre altele, carantinarea zonelor în care sunt depistate cazuri și închiderea frontierelor. Măsurile luate de autoritățile de la Beijing intră în contrast cu cele luate de alte state occidentale sau chiar din Asia, care încep să se redeschidă treptat.

Facebook Comments