Zeci de căprioare au fost găsite otrăvite, la Secusigiu

by Andreea Radu

Un nou dosar penal pentru braconaj cinegetic a fost întocmit de poliţiştii arădeni după ce zeci de cadavre de căprioare, dar şi de vulpi sau iepuri au fost descoperite în ultimele zile pe câmp în zona localităţii Secusigiu, luna trecută fiind găsite 40 de cadavre în alte trei comune din judeţ.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad au declarat joi, pentru AGERPRES, că se fac cercetări pentru identificarea proprietarilor terenurilor pe care au fost găsite cadavrele, terenuri pe care existau împrăştiate otrăvuri de combatere a rozătoarelor.
IPJ face cercetări deja într-un alt dosar penal pentru braconaj, după ce în februarie au fost găsite pe câmpuri aproximativ 40 de căprioare moarte. Conform unor surse din cadrul anchetei, în acest caz analizele de laborator au confirmat că animalele ingeraseră raticide.
Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, Marcel Roşu, a declarat pentru AGERPRES că în zona Secusigiu au fost găsite 28 de căprioare moarte în ultimele 24 de ore. De asemenea, joi dimineaţă au fost semnalate cadavre de căprioare, vulpi şi iepuri în zona Sânpetru German.
„La noi au fost aduse deja 20 de cadavre şi, potrivit procedurii, am început să facem necropsiile. Ulterior, cadavrele vor fi trimise la incinerare”, a precizat Roşu.
Comisarii Gărzii de Mediu Arad au constatat existenţa produselor raticide împrăştiate pe terenuri agricole de la Secusigiu, unde au murit animalele şi transmit că aşteaptă ca poliţiştii să afle cine sunt proprietarii acestora, pentru a aplica sancţiuni.
Garda de Mediu a aplicat amenzi de 120.000 de lei unor fermieri, la finalul lunii februarie, după ce au fost găsite moarte cele 40 de căprioare pe câmpuri din Curtici, Nădab şi Olari.

Facebook Comments