ZECE PLANTE CARE ADORA SA STEA INFLORITE

by Sida Voicu

Dincolo de forma si culoarea frunzelor, de inaltimea tulpinii sau de preferintele de apa, temperatura si lumina, o planta de interior impresioneaza mai ales prin florile sale. Exista plante care infloresc mai des decat altele, unele cu flori care rezista doar cateva zile, iar altele care isi lasa florile sa fie admirate timp de cateva luni.

Daca vrei sa afli care sunt plantele care infloresc cel mai des si ale caror flori rezista cel mai mult, Bhg.com a facut o lista care sa te inspire in alegerea plantelor potrivite.

1. Hibiscus, sau trandafirul chinezesc, asa cum i se spune in limbaj popular, este o planta tropicala pe care o poti creste in orice incapere, daca ii oferi suficienta lumina. Desi florile sale bogate si frumos colorate rezista doar cateva zile, trandafirul infloreste neobosit aproape tot anul.

2. Violeta africana este usor de crescut si de recunoscut in orice casa, datorita florilor sale micute colorate in mov, albastru, roz sau alb. Daca ii gasesti un loc luminos, la fereastra, violeta africana te va rasplati stand inflorita aproape tot timpul.

3. Oxalis este o planta care infloreste foarte des si pe care nu o poti confunda, datorita culorii vinetii a frunzelor si formei lor, asemanatoare unui trifoi. Cu putina imaginatie, ai putea crede ca planta e formata din buchete de fluturi.

4. Crinul pacii este o planta de interior nepretentioasa si foarte eleganta datorita florilor sale albe, de forma unor flacari, si a frunzelor sale alungite, cu aspect cerat. Planta infloreste mai ales in timpul verii, dar unele soiuri infloresc tot timpul anului.

5. Planta flamingo, sau Anthurium, este indragita pentru florile sale mari si rosii, cu aspect cerat, care pot fi admirate timp de putin doua luni. Din pacate, floarea este otravitoare, nefiind recomandata familiilor cu copii sau cu animale de casa.

6. Streptocarpus este inrudita cu violeta africana, inflorind la fel de usor ca aceasta, daca i se ofera multa lumina. Desi multe soiuri au florile mov, paleta de culori include si nuante de roz si rosu.

7. Gloxinia este o alta planta inrudita cu violeta africana, de la care a preluat pofta pentru lumina si obiceiul de a inflori des. Florile gloxiniei au un colorit bogat, in nuante amestecate de rosu, roz si alb, iar unele soiuri sunt adorabile datorita marginilor dantelate.

8. Ixora sau garoafa junglei este o planta putin mai pretentioasa fata de colegele ei de clasament, dar asta nu inseamna ca e mai putin frumoasa. Infloreste in buchetele de nuante amestecate de portocaliu, rosu si galben, dar are nevoie de multa lumina, caldura si umiditate.

9. Muscata poate fi crescuta atat ca planta de exterior, cat si ca planta de apartament, iar florile sale bogate pot inveseli orice incapere pentru mult timp. s

10. Begoniile sunt indragite pentru florile bogate, in culori diverse, dar si pentru faptul ca infloresc tot timpul anului. In plus, se numara printre florile pe care le poti intalni cel mai des in locuintele romanilor.

 

Sursa: http://www.casamea.ro/gradina/inspiratie-verde/coltul-verde/10-plante-care-adora-sa-stea-inflorite-11162

Facebook Comments