Zece cetăţeni străini depistaţi ascunşi în automarfare, la P.T.F. Nădlac II și Borș II

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II au depistat zece cetăţeni din Afganistan și Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera cu statul vecin ascunşi în două automarfare.

*În data de 08.03.2021, în jurul orei 08.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, baterii pentru o societate din Germania.
În urma efectuării controlului asupra mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, şapte cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani.

* O acţiune asemănătoare a avut loc tot ieri şi la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, unde poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetăţean din Georgia, care transporta paleți pentru mai multe societăți din Polonia. În urma controlului mijlocului de transport, în interiorul compartimentului de marfă, au fost descoperiţi trei cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Siria, cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani.

În ambele cazuri polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru a stabili întreaga activitate infracţională, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments