Zăbraniul pierde pentru prima oară sub comanda lui Aslău, dar „Zimbrul” vrea Cupa!

by Sorin Haut

Cu un parcurs sub aşteptări în sezonul regulat, fapt pentru care a şi ratat calificarea în play-off-ul Ligii a IV-a Arad la fotbal, clasându-se pe locul 7, cu 23 de puncte, Victoria Zăbrani şi-a revenit sub comanda lui Mircea Aslău, antrenor experimentat cu rezultate bune inclusiv la nivelul Ligii a III-a, ce l-a înlocuit în martie pe Dorel Mutică. Cu “Zimbrul” la cârmă, echipa ce în 2019 juca baraj pentru promovarea în eşalonul terţ a obţinut 11 puncte din 15 posibile de la reluarea campionatului, adică din primăvara acestui an şi era neînvinsă până la meciul de sâmbătă, din etapa a doua a play-out-ului, de la Păuliş. În startul fazei a doua a campionatului au apărut însă şi problemele de lot, iar Zăbraniul nu a contat pe omul său de gol, Edi Zele dar nici pe alţi doi titulari incontestabili, fundașul Pașcu și mijlocașul Vasilca, în egalul de acasă de runda trecută, 2-2 cu CS Beliu. Între timp, după pauza de Paşti, Aslău şi-a recuperat jucătorii accidentaţi, dar Zele nu s-a simţit prea bine nici în Podgorie, fiind înlocuit la capătul primei jumătăţi de oră. După ce acum aproape o lună câştiga la Păuliş cu 2-1, gazdele şi-au luat revanşa în play-out şi s-au impus cu 2-0, prin reuşitele semnate de Şulea, în minutul 14 şi Petcuţ, în minutul 93. A fost prima înfrângere a Zăbraniului sub comanda lui Aslău, cu toate că jocul Victoriei nu a dezamăgit.

Aslău, bilanţ pozitiv la cârma echipei: “Nu poţi doar câştiga”

“Dacă în sezonul regulat am fost mai buni şi poate am avut mai multă şansă, acum s-a întors roata şi în ciuda unor ocazii importante, am pierdut. Ne-a lipsit din păcate Zele, care deşi a început meciul, s-a simţit rău, a şi vomitat şi mai mult a stat pe teren. Eu zic că s-a jucat un fotbal frumos, prima repriză a fost a lor, dar apoi am controlat partea a doua, am avut şi vreo 3-4 ocazii mari, printre care şi o bară a lui Lazea. Am avut însă destulă neşansă, deşi am prestat un joc bun. Dar aşa e în fotbal, nu poţi doar câştiga şi eu cred că poţi învăţa multe şi din înfrângeri”, ne-a declarat Mircea Aslău, care a început meciul de la Păuliş în formula: Vasii – Ştrango, Gurban, Paşcu, Topai, Nădăban, Vasilca, Lazea, Gîlcă, Zele, Aslău. Au mai jucat: Hodan, Apostol şi Măcriş. Pe locul 3 în play-out, cu 13 puncte (n.n. punctele s-au înjumătăţit după sezonul regulat), la unul în spatele Păulişanei şi la şase de liderul Pîncota, Zăbraniul mai are de jucat în play-out cu Podgoria Pîncota, în 7 mai (acasă), la CS Glogovăţ, pe 14 mai (deplasare) şi cu Şoimii Şimand, în 21 mai (acasă).

Păulişul şi-a luat revanşa după eşecul din sezonul regulat

Antrenorul Victoriei are ambiţii mari, iar obiectivul principal pe acest final de stagiune vizează Cupa României – etapa judeţeană, competiţie ajunsă în faza semifinalelor. În penultimul act, Zăbraniul se deplasează la Felnac, o altă pretendentă la câştigarea trofeului, astfel că pe 18 mai, ora 17:30, se anunţă un duel tare pentru calificarea în ultimul act:“Este, într-adevăr, prima mea înfrângere la Zăbrani, dar mergem înainte şi vrem să acumulăm cât mai multe puncte pe acest final de sezon. De asemenea, ne dorim să ajungem în finala fazei judeţene a Cupei României şi chiar să o şi câştigăm!”, mai spune Aslău. (foto: victoria-zabrani.ro)

 

Facebook Comments