YouTube pregătește o nouă funcție bazată pe Inteligența Artificială

by Andreea Radu

YouTube pregătește o nouă funcție prin intermediul căreia fiecare videoclip va avea un rezumat, iar totul se va putea face cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Nu de mult, platforma de streaming a început să deruleze un test prin care vrea să creeze și să afișeze rezumate scurte a conținutului clipurilor video, scrie b1tv.ro.

YouTube pregătește o funcție de creare a unui rezumat al videoclipurilor cu ajutorul AI

În prezent, doar un număr mic de utilizatori ai platformei de streaming pot să vadă rezumatele generale de AI, acestea fiind disponibile doar unor filmări în limba engleză. Scopul rezumatelor este de a ajuta utilizatorii să cunoască câteva detalii despre conținutul unui videoclip, care poate dura și câteva zeci de minute. Rezumatele realizate cu ajutorul AI vor fi afișate alături de clipuri și în paginile de căutare.
Aceste rezumate nu vor lua locul descrierilor făcute de autorul clipurilor publicate, ci vin ca o informație suplimentară în ceea ce privește conținutul videoclipurilor.
Introducerea rezumatelor clipurilor de pe YouTube este doar una dintre inițiativele Google în privința utilizării AI-ului.
Până acum au existat mai multe extensii pentru browsere care generează rezumate pentru videoclipurile de pe platforma de streaming, însă doar prin folosirea ChatGPT.

Facebook Comments