Asociația Studenților Mediciniști Arădeni a continuat seria workshop-urilor începută în urmă cu mai bine de un an cu o noutate mult așteptată în rândul studenților arădeni. Format din trei părți distincte, dar totuși interconectate între ele, WORKSHOP TRILOGY – LAPAROSCOPIC SURGERY, cum a fost intitulată această nouă serie de workshop-uri, s-a desfășurat la mijlocul semestrului recent încheiat.
În prima parte a acestei trilogii cursanții, indiferent de specializare sau an universitar, au avut ocazia să se familiarizeze cu tehnicile și instrumentarul chirurgical sau, pentru cei mai experimentați, o nouă oportunitate de a exersa în continuare suturi chirurgicale diverse.
A urmat cea de-a doua parte, “Suturi Chirurgicale Complexe și Chirurgie Vasculară”, un workshop mai avansat care a oferit cursanților posibilitatea de a aprofunda tehnici de suturi chirurgicale complexe în medicina generală și dentară. De asemenea, workshop-ul a cuprins și o parte teoretică de introducere în chirurgia laparoscopică, pregătind astfel cursanții pentru workshop-ul mult așteptat.
Asist. Univ. drd. Sebastian Popescu, medic rezident Chirurgie Orală și Maxilo-facială a declarat: “Am revenit în forță în această perioadă și în ceea ce privesc cursurile și workshop-urile cu care i-am obișnuit deja pe studenții noștri. Interesul arătat de ei anul trecut, când peste 1000 de cursanți au participat la workshop-urile organizate, este motorul care generează mereu noi perspective și oportunități în domeniul in care ne desfășurăm activitatea zi de zi. Țin să apreciez efortul depus de mai tinerii nostri colegi, Faur Flavius, Alb Dana Alexandra, Pîrăianu Alexandru, Benslitane Salim și mulți alții care au participat în calitate de traineri la workshop-urile organizate”.
Cel de-al treilea workshop a reprezentat și partea cea mai așteptată a acestei trilogii. Timp de trei ore, 100% hands-on, două grupuri a câte doi studenți au avut oportunitatea unică de a se familiariza cu instrumentarul de chirurgie laparoscopică, dezvoltarea abilităților de mânuire a acestora și exersarea unor manopere chirurgicale specifice. Cursanții au lucrat pe cele două simulatoare de chirurgie laparoscopică noi, unice în România, recent achiziționate de Asociația Studenților Mediciniști Arădeni special pentru aceste workshop-uri. Seria acestor evenimente va continua odată cu începerea noului an universitar de către studenții mediciniști ai Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, asociația pregătind pentru perioada imediat următoare, alături de alte entitați din domeniul sănătății, și o amplă campanie de analize medicale gratuite în vederea depistării precoce a celor mai des întâlnite afecțiuni medicale în rândul locuitorilor municipiului și județului Arad.