Workshop de medicină dentară la UVVG Arad

by Andreea Radu

În cadrul manifestării ştiinţifice „Zilele academice arădene 2017”, Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UVVG Arad, în colaborare cu firmele „Fotona” şi „Lasotronix” organizează workshop-ul „APLICAŢIILE LASERULUI ÎN STOMATOLOGIA GENERALĂ ŞI CHIRURGIA ORALĂ”.

Workshop-ul, susținut de Dr. Saverio Capodiferro (Milano, Italia), unde a participat şi prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, se adresează medicilor dentişti și studenților interesați de aplicațiile LASER-ului în medicina dentară. În prima parte a manifestării, participanţii îşi vor însuşi noţiunile teoretice, iar în cea de-a doua vor avea loc aplicaţii practice.

Dintre toate tipurile de laser, cele mai utilizate în chirurgia orală, atât pentru țesuturile dure, cât și pentru cele moi, sunt diodele laser (cu lungimea de undă cuprinsă între 810 nm și 980 nm) și Erbium:YAG laser (cu o lungime de undă de 2940nm).

Laserul cu diodă este, mai presus de toate, util in chirurgia țesuturilor moi datorită mai multor avantaje pe care le oferă: absența sângerării în timpul intervențiilor, edeme postoperatorii reduse, decontaminarea plagilor chirurgicale, fotobiomodularea țesuturilor tratate.

Erbium:YAG laserul, considerat util și pentru unele tratamente chirurgicale ale țesuturilor moi, este un dispozitiv medical special pentru tratamentul țesuturilor dure (osoase, țesut dentar), oferind mai multe avantaje cum ar fi absența temperaturii crescute  pe suprafața osoasă  în timpul intervenției chirurgicale.

„Am organizat acest workshop pentru a satisface dorința studenților facultății noastre de a experimenta tehnici de avangardă în medicina dentară. Doresc că această colaborare să continue, sperând la realizarea unor proiecte de succes!”, a declarat conf. univ. dr. Paul Freiman, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UVVG.

Facebook Comments