Weekend încărcat pentru pompierii arădeni. Patru incendii și 110 intervenții în situații de urgență

by Andreea Radu

În acest sfârșit de săptămână (10.02 – 12.02.2023), la nivelul județului Arad, pompierii militari au gestionat 110 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 91 de solicitări.
Totodată, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 4 incendii, precum și în alte 13 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocarea persoanelor și a animalelor, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, exerciții cu forțe și mijloace în teren și verificări ale concentrației de oxigen din secțiile ATI.
Din totalul celor 4 incendii care au avut loc în ultimele trei zile, 3 intervenții au fost înregistrate la case sau anexe gospodărești și una pentru stingerea unor deșeuri menajere.
De asemenea, în ultimele trei zile, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în urma producerii a două accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Informaţii despre modul de comportare în cazul produceri unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei
naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https:// fipregatit.ro și aplicaţia de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate