Wall Street Journal: Donald Trump vrea să cumpere Groenlanda

by Andreea Radu

Preşedintele american Donald Trump a discutat în privat cu asistenţi şi consilieri ideea Statelor Unite de a cumpăra insula Groenlanda ca o modalitate de extindere a teritoriului Statelor Unite, au declarat surse citate de Reuters.

Wall Street Journal a relatat că Donald Trump i-a întrebat de mai multe ori pe consilierii săi la Casa Albă despre posibilitatea ca Statele Unite să cumpere acest teritoriu danez cu 56.000 de locuitori.

Ideea de a cumpăra teritoriul îngheţat danez autonom dintre Oceanele Atlantic de Nord şi Arctic a fost luată de unii consilieri drept o glumă, în timp ce alţii au tratat-o serios, potrivit surselor citate.

Trump, care este într-o vacanţă de lucru la clubul său de golf din Bedminster, New Jersey, urmează să facă prima vizită în Danemarca la începutul lunii septembrie.

Nu a existat niciun indiciu că achiziţionarea Groenlandei va fi pe ordinea de zi a discuţiilor sale cu oficialii danezi.

Şi preşedintele Harry Truman s-a oferit să cumpere Groenlanda în 1946 pentru 100 milioane de dolari, dar a fost refuzat.

Groenlanda este o insulă arctică gigantică, de patru ori mai mare decât Franţa, unde în prezent se manifestă efectele încălzirii globale. Baza aeriană Thule din Groenlanda este cea mai nordică instalaţie a armatei americane.

 

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments