Vulcanul Lewotolo din Indonezia a erupt

by Cristian Dobre

Vulcanul Lewotolo din Indonezia a intrat duminică în erupţie, relatează AFP, preluată de Agerpres. Trombele de fum şi cenuşă expulzate au determinat închiderea aeroportului local, dar, din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Erupţia nu a provocat victime şi nici pagube materiale în arhipelagul situat în Asia de Sud-Est. Autorităţile au ridicat totuşi nivelul de alertă la 2, avertizând asupra unor posibile scurgeri de lavă.

Zona de interdicţie de 2 kilometri în jurul craterului a fostă extinsă la 4 kilometri, iar avioanele au fost avertizate să ocolească zona în urma ploii de cenuşă căzute deasupra aeroportului local, care şi-a sistat activitatea.

Indonezia are aproximativ 130 de vulcani activi, ca urmare a poziţiei sale geografice situată pe „inelul de foc al Pacificului”, una dintre zonele cu cea mai mare activitate seismică a planetei.

La sfârşitul anului 2018, un vulcan aflat în strâmtoarea dintre insulele Java şi Sumatra a intrat în erupţie, provocând o alunecare de teren submarină, care a declanşat un tsunami care a ucis peste 400 de persoane.

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments