Vremea se va răci în toată țara

by Andreea Radu
Please follow and like us:

Vremea se va răci treptat în toată țara, în următoarele două săptămâni, și va ploua aproape zilnic, potrivit meteorologilor. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat puni prognoza meteo pentru perioada 8 martie – 21 aprilie.

BANAT

În prima săptămână, vremea se va răci treptat, astfel încât de la temperaturi maxime de 19 – 21 de grade, în medie, specifice primelor trei zile de prognoză, media temperaturilor maxime se va situa, în 13 aprilie, în jurul a 13 grade. Ulterior, până în jurul datei de 17 aprilie, aceeaşi medie va creşte doar cu aproximativ două grade, însă spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 18 – 19 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare, media lor fiind în scădere spre 2 – 3 grade, în intervalul 16 – 18 aprilie, iar apoi în creştere până la 5 – 6 grade, în dimineţile de 20 şi 21 aprilie. Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9 – 13 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse şi vor fi local mai însemnate cantitativ.

CRIȘANA

În primele şapte zile, vremea se va răci treptat, iar de la temperaturi maxime de 19 – 21 de grade, în medie, specifice primelor trei zile de prognoză, media temperaturilor maxime se va situa pe 13 aprilie în jurul a 12 grade Celsius. Până pe 17 aprilie, aceeaşi medie va creşte doar cu 1 – 2 grade, însă spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 18 – 19 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare, media lor fiind în scădere spre 1 – 2 grade, în intervalul 16 – 18 aprilie, iar apoi în creştere până la 5 – 6 grade, pe 20 şi 21 aprilie. Pe durata celor două săptămâni, va ploua aproape în fiecare zi, în timp ce, în intervalul 9-13 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse şi pot fi local mai însemnate cantitativ.

TRANSILVANIA

Vremea se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 17 – 18 grade, în primele trei zile de prognoză, până în jurul a 11 grade, în intervalul 14 – 16 aprilie. Această medie va fi în creştere, ulterior, iar spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 16 – 17 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare, media lor fiind în scădere, mai însemnată în intervalul 15 – 18 aprilie, când va putea coborî sub pragul de îngheţ, însă ulterior se estimează că va creşte până la 1 – 2 grade, în dimineţile de 20 şi 21 aprilie. Se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, cu o probabilitate de apariţie mai ridicată în intervalul 9 – 13 aprilie, când local pot fi moderate cantitativ.

 

Sursa: hotnews.ro

Facebook Comments