Vremea se schimbă din nou! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

by Andreea Radu

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea caldă va alterna cu cea rece până la finalul lui martie, se arată în prognoza pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie.

Prognoza meteo pentru Banat

În primele două zile din interval, valorile termice maxime vor fi în scădere de la medii regionale de 14 grade, până spre 10 grade. Ulterior, valorile diurne vor fi în creștere treptată până la medii de 18…20 de grade.
În 27 martie este estimată o nouă scădere până la valori termice maxime în jurul a 14 grade, ce va fi urmată de o încălzire spre finalul lunii, când se vor atinge maxime de 17…18 grade. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 0 grade în perioada 18 – 21 martie, vor crește semnificativ în 24 și 25 martie, când media acestora va atinge 7…8 grade, iar în a doua săptămână, caracteristice vor fi valorile de 3…5 grade.
Intervalul mai probabil cu precipitații din următoarele două săptămâni va fi între 23 și 28 martie.

Prognoza meteo pentru Crișana

Valorile termice maxime vor fi în scădere de la o medie regională de 12 grade în prima zi până la 8 grade în ziua de 19 martie. Ulterior, până la finalul primei săptămâni, valorile diurne vor fi în creștere treptată până la medii de 18…20 de grade.
În a doua jumătate a intervalului, este estimată o nouă scădere, cel mai probabil în jurul datei de 27 martie, când media temperaturilor maxime este estimată a fi de 13…14 grade, apoi tendința va fi de încălzire, astfel încât la finalul lunii se va reveni la maxime de 17…18 grade. Sunt așteptate nopți reci în perioada 18 – 21 martie (minime în general de -2…0 grade), ce va fi urmată de o creștere, astfel pentru 24 și 25 martie sunt prognozate valori în jurul a 7 grade, iar până la finalul lunii media acestora va fi de 3…4 grade.
Intervalul mai probabil cu precipitații din următoarele două săptămâni va fi între 23 și 28 martie.

Prognoza meteo pentru Transilvania

Primele zile din interval vor aduce o vreme relativ rece pentru a doua decadă a lunii martie, cu maxime în general cuprinse între 6 și 10 grade și minime între -2…0 grade, cu valori chiar mai scăzute, în special în zonele depresioare.
Un interval mai cald este estimat între 22 și 25 martie, când media regională a maximelor va oscila între 14 și 18 grade, iar a celor minime va fi de 3…4 grade. O nouă răcire de scurtă durată este posibilă în jurul datei de 27 martie, ce va fi urmată de o creștere a temperaturilor spre finalul lunii, când sunt estimate maxime în jurul a 16 grade și minime de 2 grade.
Precipitații slabe se vor semnala între 18 și 21 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în intervalul 24 – 28 martie, scrie antena3.ro.

Facebook Comments